Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Amputálták a szépségkirálynő kéz- és lábfejét egy szörnyű fertőzés miatt

kategória: Fertőző betegségek, Urológia, Vészhelyzetek, katasztrófák

Egy 20 éves modellnek, aki döntősként képviselte volna Brazíliát a Miss World szépségversenyen, súlyos húgyúti fertőzés következtében amputálni kellett kéz- és lábfejeit.

Lapértesülések szerint Mariana Bridi da Costa nyugtatókat kapott és lélegeztetőgépre került a beavatkozás után egy sierrai kórházban. Bridiben a Pseudomonas aeruginosa baktérium fertőzését mutatták ki, amely gyakran bizonyul halálosnak. A végtagjaiban szeptikémia (vérmérgezés) állt be, ami elzárta a keringést, és amputálásra kényszerítette az orvosokat.

Barátja, Thiago Simoes, a G1 hírportálnak elmondta, Bridi december 30-án betegedett meg, de először helytelenül vesekövet állapítottak meg nála. A fertőzés gyorsan elterjedt, ezért vissza kellett mennie a kórházba újabb vizsgálatokra, amelyek végül kimutatták betegségét. A sebészeknek el kellett távolítaniuk károsodott kéz- és lábfejeit. Édesapja, Agnaldo da Costa, a Folha de S. Paulo napilapnak azt nyilatkozta, hogy "hogy jelenleg lánya életét féltik".

Bridinek két alkalommal sikerült bejutnia a Miss World szépségverseny országos döntőjébe, és tavaly Kínában részt vett a Miss Bikini International vetélkedőn.

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

2009.01.23 09:32:28

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések