Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ami késlelteti, és ami sietteti a menopauzát

kategória: Dohányzás, Elhízás, Változókor

Egy új tanulmány szerint a nők fiatalkori életmódja hatással van a menopauza kezdetére. A leginkább befolyásoló tényező a dohányzás és a testtömegindex - mondják a szakértők. "Megállapítottuk, hogy azoknál a nőknél, akik dohányoztak, két évvel korábban jelentkezett a menopauza, mint azoknál, akik nem" - mondta dr. Danielle Morris kutatásvezető. A testsúly ugyanakkor ellentétes hatást gyakorol. A túlsúlyosaknál ugyanis átlagosan egy évvel később jelentkezett a menopauza, mint a normál testsúlyú nőknél.


A menopauza kezdetét számos tényező befolyásolhatja - emlékeztet dr. Morris -, ők kutatásuk során csak e két tényezővel találtak összefüggést. Az eredmények azért fontosak, mert a klimax számos krónikus betegség kockázati tényezője lehet.

Jelen kutatásban Morris és csapata 51 ezer 40 és 98 év közötti nő adatait használta fel, közülük már 21500-an átestek a menopauzán. A vizsgálat során korukról, súlyukról és életmódbeli szokásaikról kérdezték a résztvevőket - számol be a Fox News.


Animáció: HáziPatika.com

2012.04.26 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

6 kérdés - a bankkártyáról, külföldön

Régen az ember könnyen meg tudta jegyezni, hol van a városban az a két-három ATM, amelyet rövid buszozással meg tud közelíteni otthonról, ha hirtelen készpénz szűkébe kerülne. Még viccesebb volt, ha a bankkártyáját vásárlásra akarta használni.

tovább


Szponzorált hirdetések