Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Aludjon egészségesen nyaralás alatt is!

kategória: Alternatív medicina, Alvászavar, Öregedés

Senki nem szeret kávésbögrére borulva szunyókálni a munkahelyén. Ha alvásproblémáink vannak, és azok egy hónapon belül nem oldódnak meg, feltétlenül forduljunk orvoshoz. Az alvás-ébrenlét zavarok mögött sokszor betegségek vagy pszichológiai problémák állnak. A hosszú távú rossz alvás komoly betegségek kialakulásához vezethet, ezért figyeljünk oda erre. Az alvásproblémák különösen 55 éves kor felett szaporodnak meg, leggyakrabban a belső óra elállítódása miatt! - hívja fel a figyelmet a Pihent Agyúak Társasága.

Pár jó tanács a nyaralásra:

1. Szabadidőnk beosztásánál mindenre hagyjunk időt! A jó alvás mellett, jusson idő sportra, pihenésre, kikapcsolódásra és természetesen a helyi ételkülönlegességek megkóstolására.

2. Fontos a rendszeres étkezés, és a sport is. Az este közeledtével mozogjunk egy keveset, ússzunk, sétáljunk egy kiadósat. A jó közérzet összetevői a pihentető alvás, kellemes étkezés, és a mozgás.

3. Mindenki szereti az estét egy kellemes jeges kávéval vagy teával zárni, de mielőtt engednénk a csábításnak jusson eszünkbe, hogy ezek zavarhatják alvásunkat, és másnapi frissességünket!

4. Ne lazsáljunk délutánig az ágyban! Próbáljunk meg minden nap ugyanakkor felkelni. Egy órával kelhetünk később a megszokottnál, ez még nem zavarja meg belső óránkat. Lehet, hogy kialvatlanok leszünk, de gondoljunk arra, milyen jól fogunk aludni következő este!

5. A dél utáni "sziesztaidőben" történő alvás kellemes és hasznos lehet. Akkor érdemes kihagyni, ha nehezen alszunk éjszaka. A késő délelőtti és késő délutáni szunyókálás azonban csak megzavarja a napi ritmusunkat. A délelőtti órákban próbáljunk meg minél több időt tölteni a szabad levegőn, segít a napi ritmus beállításában. Tetőtől-talpig felöltözve is kimehetünk, hisz a fény nem bőrön keresztül fejti ki hatását.

Ezeket a gyakorlatokat a mindennapokban is alkalmazhatjuk, hiszen szervezetünknek nyaralás előtt és után is fontos a pihenés.

2009.08.17 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Essünk túl rajta!

Aranyeres panaszokkal - hozzám hasonlóan - sokan küszködnek. Kellemetlen dolog erről beszélni, de a panaszok még ennél is kínosabbak lehetnek. Le kell küzdenünk a szemérmességünket, mert van segítség - sokszor karnyújtásnyira! (x)

tovább


Szponzorált hirdetések