Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Alternatív autók versenye Budapesten

kategória: Programajánló

Alternatív hajtású járművek felvonulására és kiállítására várják az érdeklődőket szombaton az Andrássy úton, vasárnap pedig a járművek versenyre is kelnek egymással. A futamon résztvevő autók pénteken érkeznek a fővárosba a Magyar Villamos Művek székházához, hogy megtegyék a technikai előkészületeket.

Másnap reggel kilenckor rendőri felvezetéssel indulnak el a különleges járművek a város szívébe, hogy a Nemzeti Vágta helyszínét is érintve beálljanak a box utcába az Oktogonon, ahol az érdeklődők egész nap megszemlélhetik őket. A látogatókat a megújuló energia egyéb felhasználási módjaival foglalkozó interaktív bemutatók szórakoztatják, a kisebbeket animációs programok, meseszínház és öko-mese is.

Vasárnap reggel nyolckor megkezdődnek az időmérő edzések, majd 13 órakor elrajtol az első európai fővárosi Alternatív Hajtású Járművek Versenye, az MVM Energia 2.0 Futam. A versenyen közel 40 jármű méri össze erejét az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út és Opera közötti szakaszán: napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók, gokartok és motorok. A futam fővédnöke Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

2011.09.15 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  50plusz.hu Fórum

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Tippek:

  Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


  Szponzorált hirdetések