Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Állkapocs-beültetés új eljárással

kategória: Fog- és szájbetegségek, Új termékek, szolgáltatások

Háromdimenziós képtechnikát alkalmazó új eljárással készített állkapcsot ültettek be sikeresen egy idős holland asszony szervezetébe - jelentette be a műtétet végző belga-holland orvoscsoport a belgiumi Hasseltben. A belga sajtóban idézett közlésük szerint világpremiernek számít a műtét, amelyet több hónapja végeztek el, de csak most hozták nyilvánosságra.

A háromdimenziós technika alkalmazásának köszönhetően az eddig 12-20 órás, klasszikus rekonstrukciós műtét ideje 3-4 órára rövidülhet le. Az eljárás lényege, hogy a csontozat szóban forgó részét röntgenképek segítségével számítógépen modellezik, majd a hajszálpontosan mérni tudott méretekkel titánból protézist készítenek, és ezt ültetik be a megfelelő helyre.

A holland páciens, akinek állkapcsa egy gyulladás követeztében ment tönkre, a beültetésnek köszönhetően újra tud beszélni, és más fontos életfunkcióit is teljes mértékben tudja használni, de a műtét jelentőségét az esztétikai eredmény is növeli. Az orvosok azt is elmondták, hogy a beavatkozás költsége még viszonylag drága (9 ezer euró), de ez szerintük megtérül a kórházban és az operációval töltött idő lerövidülésével, valamint azáltal, hogy beteg állapota a műtétnek köszönhetően jelentősen javul.

2012.02.05 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Sohase mondd, hogy vége, merj újra szeretni!

Bárkinek alakulhat úgy az élete, hogy betegség, haláleset, válás, szakítás, tartós kiküldetés, stb. miatt hosszabb ideig nincs szexuális kapcsolata. "Kiesve a gyakorlatból", kell-e félnünk az újrakezdéstől?

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések