Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

"Allergiás vagyok a szexre!"

kategória: Szexológia, Táplálkozás

Hihetetlennek tűnik, de igaz: New York-i kutatók szerint vannak olyan nők, akik allergiásak a szexre. A kutatók szerint azonban van ellenszer: a gyakori szexuális együttlét.


"Nagyon ritka jelenség, de előfordul" - mondja David Resnick allergológus, a New Yorki Presbiteriánus Kórház orvosa. A jelenség valójában az ondóra adott allergiás reakció, ami a szakember szerint a nőkben tipikusan az együttlét után 30 perccel alakul ki, és a hüvely illetve a nemi szerv égő, viszkető érzésével jár, de súlyosabb esetben általános tünetek (például légszomj) is jelentkezhetnek. A Cincinnati Egyetem által korábban elvégzett kutatás szerint a jelenség nem is olyan ritka: a vizsgálatban részt vevő 1073 nőből 130-nál figyelték meg a jelenséget.

Resnick szerint a nők nem minden esetben az ondóra érzékenyek, hanem inkább az abban megjelenő kémiai anyagokra, ami főleg a táplálkozás során kerül a férfi szervezetébe (például mogyoró fehérjék), de előfordult már praxisában ondó-penicillin-allergia is.

Resnick megfigyelései szerint az ondó-allergiában szenvedő nőknek az esetek felében más allergiás betegsége is van. A szindróma kezelése más ilyen betegségekhez hasonlóan a szervezet deszenzibilizálásával (az allergiát okozó anyagot alacsony koncentrációban gyakran bejuttatják a szervezetbe) történik.
A kezelés pikantériája, hogy emellett heti háromszor szükség van szexuális együttlétre is.

Animáció: HáziPatika.com

2009.01.05 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Társadalombiztosítás által finanszírozott orvosi vizsgáltok

Jelen fejezetben arra vonatkozóan kaphat információt, hogy ki, milyen feltételek mellett, milyen vizsgálatok elvégzését igényelheti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozásában.

tovább

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések