Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ágyról többen esnek le, mint létráról

kategória: Balesetek, elsősegély

Ágyban heverészni jóval balesetveszélyesebb, mint létrán egyensúlyozni: háromszor annyian esnek ki ágyból, mint ahányan lezuhannak létráról Nagy-Britanniában - közölte a brit közegészségügyi tájékoztatási iroda. Ágyból évente 20 ezer brit zuhan ki, létráról csak 6400 esik le. (A teljesebb képhez természetesen az is hozzátartozik, hogy ágyat szinte mindenki naponta használ, míg létrát jóval kevesebben és ritkábban.)

A kórházi statisztikák szerint fáról átlagosan 1200-an esnek le évente, szikláról 170-en. Az összes eséssel (az utcai elbotlásokkal is) számolva, tavaly márciustól idén februárig 460 ezer orvosi ellátás történt a szigetországban, 18 700-zal több, mint az egy évvel korábbi időszakban. A balesetek zöme csupán kisebb sérülésekkel jár.

A délkelet-angliaiak a leghajlamosabbak az esésre, illetve a 80 feletti nők.

2011.06.25 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Agykontroll - életkontroll

Rendelkezünk egy felmérhetetlen kapacitású, minden ember által alkotott gépnél érzékenyebb intelligenciájú komputerrel. Ez a csodálatos műszer az agy, amely mindenki rendelkezésére áll, de lehetőségeit csak elenyészően kis hatékonysággal használjuk ki.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések