Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A világ legidősebb embere

kategória: Öregedés

A világ legidősebb embere Besse Cooper. A georgiai Monroe-ban él, ott ünnepelte 115. születésnapját. Az ünnepségen a Guinness Rekordok Könyve munkatársa is jelen volt, aki, a tavalyi után idén másodjára is átadta neki a világ legidősebb emberének járó emléktáblát. "Szerintünk egy is elég lenne - nyilatkozta Mrs. Cooper fia, a 76 éves Sidney Cooper - Még mindig sok mindenre emlékszik, és sokat beszél. Persze neki is vannak jó és rossz napjai. Az idő 80 százalékát amúgy is átalussza."

Besse Cooper 1896-ban Tennessee-ben született. Születésének évben tartották az első modernkori olimpiai játékokat, valamint ekkor gördült le az első Ford is a gyártósorokról. A világháború alatt költözött Georgiába, ahol tanári állást keresett. 1924-ben ment hozzá férjéhez, Lutherhez, négy gyerekük született. Az asszony tizenkét ükunokával és több, mint egy tucat ük-ükunokával büszkélkedhet.

"Soha nem volt aggodalmaskodó típus" - mondta el róla a fia. Besse Cooper szerint két dologban rejlik hosszú életének titka: "mindig a saját dolgommal törődtem, és soha nem ettem gyorsételeket".

2011.09.10 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések