Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szabad a választás mozgás és műtét között

kategória: Elhízás

Mostanában széles körben elterjedt a nézet, hogy a rendszeres testmozgás az egyik legkevésbé hatékony eszköz a túlsúly elleni harcban. Viszont egyre növekszik a testsúlycsökkentő műtétek népszerűsége.

A Nyugat-Ausztrál Sport- és Egészségtudományi Egyetem tanára, Daniel Green szerint azonban a rendszeres testmozgás változatlanul az egyik leghatékonyabb módszer az elhízás megelőzésére. "A testsúlycsökkentő műtétek hatékonyságához kétség sem fér, de ezeket az eljárásokat általában csak kóros elhízás esetén alkalmazzuk, ami megelőzhető lenne rendszeres testmozgással és egy kis odafigyeléssel" - jelentette ki Green.

"A testmozgás akkor is hasznos, ha nem feltétlenül akarunk fogyni, mert izomtömeget épít, javítja az érfunkciókat, valamint csökkenti a szívbetegségek, a stroke és a cukorbetegség kialakulásának esélyét. A túlsúlyos, de rendszeres testmozgást végző emberek esetében sokkal kisebb a végzetes szívbetegségek kialakulási esélye, mint azoknál, akik bár soványak, de edzetlenek" - tette hozzá a kutató, aki szerint az átfogó testsúly-menedzsment programok minden túlsúlyos és cukorbeteg páciens számára fontosak lennének, hiszen segítségükkel elkerülhető a műtét, és az általános egészségi állapot is javul.

2012.03.01 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Alkonyodik

A pszichés rendellenességek egy része kifejezetten az időskorhoz kapcsolódik. A zavarok gyakran az életkor sajátos nyomásainak következtében alakulnak ki, másszor egyéni traumatikus élmények, vagy biológiai rendellenességek húzódnak meg mögöttük.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések