Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A tömegközlekedés erősíti az immunrendszert

kategória: Fertőző betegségek, Nátha-influenza

Az uralkodó nézettel ellentétben a tömegközlekedés nem melegágya a fertőző betegségek terjedésének, sőt: használói kisebb arányban betegednek meg influenzától, mint például az autóval közlekedők. A londoni Higiénia és Trópusi Betegségek Iskolájának kutatói hatezer ember vizsgálata alapján jutottak erre az eredményre.


Alma Adler és Ken Eames, a fertőző betegségek szakértői a statisztikák alapján úgy találták, hogy például Londonban, ahol az emberek zöme vonattal, busszal, metróval utazik, nemhogy magasabb a fertőzési ráta, hanem még valamivel alacsonyabb is. A kutatók szerint a tömegközlekedők immunrendszere állandó "edzésben" van, folyamatosan érik szervezetüket kórokozók, ezért ellenállóbbak, mint a magányosan utazók - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Animáció: HáziPatika.com

2013.06.11 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Költsünk tudatosan az egészségünkre!

Idősebb korban a krónikus betegségekre felírt gyógyszerek jelenthetik a legnagyobb kiadást - tudatos pénzügyi tervezéssel és néhány ötlettel azonban viszonylag olcsón foglalkozhatunk az egészségünkkel. Hat tippünk a testnek és a léleknek is jót tesz!

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések