Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A tökéletes kenyér titka

kategória: Táplálkozás

A tökéletes kenyér titka a kiváló alapanyagok, és az optimális arányok használatában rejlik. Fazekas László, az Arcade Bistro séfje az alábbi tanácsokkal szeretne segítséget nyújtani a kezdő házi-pékeknek.

A hangsúly a jó minőségű liszten van: lehetőleg kerüljük a nagyáruházakban kapható gyenge minőségű liszteket!
Ha igazi kenyeret akarunk akkor érdemes időt szaktani a kovász elkészítésére. Egy befőttes üvegbe beleteszünk 4 dkg lisztet és ugyanennyi langyos vizet. Lezárjuk, és a konyhában meleg helyre tesszük.
Másnap és harmadnap ugyanezt megismételjük, és a negyedik napon 10 dkg lisztet és vizet teszünk hozzá. A kovász az ötödik napon használható, és higgyék el, megéri a fáradozást! A megmaradt kovászt pedig hűtőbe téve bármikor felhasználhatjuk akár kenyérkészítéshez akár zöldségek kovászolására.
"Mi az étteremben négy, de akár ötféle lisztből is készítjük a kenyeret, és a liszteket közvetlenül malomból szerezzük be" - mondta Fazekas László.

Forrás: www.arcadebistro.hu

2009.08.20 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések