Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A többség nem számít arra, hogy idén lesz a világvége

kategória: Gondolta volna?

A megkérdezettek 8 százaléka fél attól, hogy 2012-ben eljön a világvége, a többség azonban nem hisz benne - derül ki egy felmérésből. A világ lakosságának 14 százaléka azt feltételezi, hogy még élete során eljön a világvége. A megkérdezettek 10 százaléka hisz a maják naptárában, amely szerint 2012 vége elhozza az apokalipszist, 90 százalék nem. Az emberek 8 százaléka kifejezetten idegességet vagy félelmet érez a közeli világvége miatt.

A magyarok várakozásai szinte azonosak az átlaggal: 14 százalék véli úgy, hogy még élete folyamán bekövetkezik a világvége, 12 százalék elfogadja a maják idei évre vonatkozó prognózisát, és 8 százalék erősen aggódik a prófécia megvalósulása miatt - ezek a legfontosabb megállapításai annak a nemzetközi felmérésnek, amelyet az Ipsos a Reuters megbízásából 21 országban több mint 16 ezer felnőtt megkérdezésével készített.

A törökök és az amerikaiak 22 százaléka, a dél-afrikaiak 21 százaléka, a franciák 6 százaléka gondolja úgy, hogy halála előtt eljön az Armageddon. A kínaiak hisznek leginkább az idei világvégben, őket 13-13 százalékkal a törökök, az oroszok, a mexikóiak, a dél-koreaiak és a japánok követik a rangsorban. A németek és az indonézek 4 százaléka, a britek, a dél-afrikaiak és az olaszok 7 százaléka gondolja úgy, hogy 2012 az utolsó év.

Az oroszok rettegnek a legjobban attól, hogy idén eljön a világvége. Őket a lengyelek, a kínaiak, a törökök és a japánok követik a listán. A britek, a németek, az ausztrálok és a kanadaiak a legoptimistábbak e téren.

2012.05.07 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Edzésfajták

Az edzés szót sokféle értelmezésben használjuk. Beszélhetünk fizikai technikai vagy akár taktikai edzésről, de jelenti az edzés folyamatát is. Az edzés jellemzője, a teljesítményfokozásra való törekvés, vagy a már meglévő teljesítményszint megtartása.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések