Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A többség nem számít arra, hogy idén lesz a világvége

kategória: Gondolta volna?

A megkérdezettek 8 százaléka fél attól, hogy 2012-ben eljön a világvége, a többség azonban nem hisz benne - derül ki egy felmérésből. A világ lakosságának 14 százaléka azt feltételezi, hogy még élete során eljön a világvége. A megkérdezettek 10 százaléka hisz a maják naptárában, amely szerint 2012 vége elhozza az apokalipszist, 90 százalék nem. Az emberek 8 százaléka kifejezetten idegességet vagy félelmet érez a közeli világvége miatt.

A magyarok várakozásai szinte azonosak az átlaggal: 14 százalék véli úgy, hogy még élete folyamán bekövetkezik a világvége, 12 százalék elfogadja a maják idei évre vonatkozó prognózisát, és 8 százalék erősen aggódik a prófécia megvalósulása miatt - ezek a legfontosabb megállapításai annak a nemzetközi felmérésnek, amelyet az Ipsos a Reuters megbízásából 21 országban több mint 16 ezer felnőtt megkérdezésével készített.

A törökök és az amerikaiak 22 százaléka, a dél-afrikaiak 21 százaléka, a franciák 6 százaléka gondolja úgy, hogy halála előtt eljön az Armageddon. A kínaiak hisznek leginkább az idei világvégben, őket 13-13 százalékkal a törökök, az oroszok, a mexikóiak, a dél-koreaiak és a japánok követik a rangsorban. A németek és az indonézek 4 százaléka, a britek, a dél-afrikaiak és az olaszok 7 százaléka gondolja úgy, hogy 2012 az utolsó év.

Az oroszok rettegnek a legjobban attól, hogy idén eljön a világvége. Őket a lengyelek, a kínaiak, a törökök és a japánok követik a listán. A britek, a németek, az ausztrálok és a kanadaiak a legoptimistábbak e téren.

2012.05.07 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább


Szponzorált hirdetések