Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szexuális elégedettség kortól függetlenül

kategória: Szexológia

Nem a kortól, hanem az általános életminőségtől és az öregedés sikerességének a megélésétől függ idősebb korban a szexuális elégedettség. Ez derült ki egy új tanulmányból. A kutatásba 1235 nőt vontak be. Három korcsoport szerint vizsgálták őket. Ahogyan azt a tudósok várták, a szexuális aktivitásra és magára a működésére is - mint a vágy, az izgalom, a csúcsra jutás képessége - negatív hatással van az öregedés, akárcsak a mentális és fizikai egészségre. Ugyanakkor a szexuális elégedettséggel kapcsolatban nem találtak szignifikáns különbséget a három vizsgált csoport között a kutatók: a 60-69 évesek, a 70-79 évesek, valamint a 80-89 évesek rendre 67, 60 és 61 százalékban mondták azt, hogy mérsékelten vagy nagyon elégedettek a szexuális életével.

"Ellentétben azzal, amit vártunk, a szexuális elégedettség nincs összefüggésben a korral. A szexuális aktivitás és működés szintjét, valamint a szexuális elégedettséget nagyban befolyásolta a nők életminősége és az, hogy mennyire vélték sikeresnek az életüket az öregedés során"- állította Wesley K. Thompson, az egyetem professzora. A kutatásból az is kiderült, hogy a szexuális aktivitás sokkal alacsonyabb volt az idősebb korcsoportban, de a házasságban vagy párkapcsolatban élő nőknek 31 százaléka élt szexuális életet az elmúlt hat hónap során. A fiatalabb korcsoportokban ez a szám elérte a 70 százalékot.

Thompson professzor szerint ezek az eredmények azt mutatják, hogy sokan megőrzik azt a képességüket, hogy öreg korukban is élvezni tudják a szexuális életet. Ez valószínűleg pozitívan hat vissza a sikeres öregedés megélésére is.

2011.09.19 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.


Szponzorált hirdetések