Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A sör serkenti a kreativitást

kategória: Táplálkozás

A sör okosabbá teszi a férfiakat - ezt állítják a chicagói Illinois Egyetem kutatói. Azt találták ugyanis, hogy két korsó sör mellett jobban megoldják az agyat megmozgató, beugratós feladatokat, mint józan társaik. A meglepő következtetésre egyszerűen úgy jutottak, hogy egy beugratós feladatot adtak a résztvevőknek, akiknek egyik fele két korsó sört kapott, a másik fele nem ivott alkoholt.

Akik söröztek, 40 százalékkal jobban oldották meg a feladatot, mint józan társaik, a megoldás pedig átlagosan 12 másodpercig tartott náluk, míg a józan csapatnál 15,5 másodpercig. A szakszerű eredmény szerint, akiknek a szervezetében 0,07 a véralkoholszint, azok ugyan rosszabbul oldják meg a munkamemóriával járó feladatokat, viszont jobbak a kreativitást igénylő problémák megoldásában - számol be a tanulmányról a Daily News.

2012.04.23 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Menteni a menthetőt!

A csontritkulás is azok közé a betegségek, elváltozások közé tartozik, amelyeket könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. A helyes életmód mégis sokat segíthet, hatékonyabbá teheti a gyógyszeres kezelést.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések