Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sok ölelés: hosszú boldogság

kategória: Szexológia

Középkorú és idős házaspárok megkérdezése alapján jutottak a kutatók arra a felismerésre, hogy a hosszú, boldog kapcsolat kulcsa a sok ölelés és kedveskedés. A felmérés ezenkívül azt is kimutatta, hogy a gyengédség fontosabb a férfiak számára, és ők azok, akik elégedettebbek a kapcsolatuk minőségével, míg a nők inkább a szexuális életükkel kapcsolatban éreznek így.

Az Indianai Egyetem Kinsey Intézetének tanulmányába több mint ezer párt vontak be Amerikából, Brazíliából, Japánból és Spanyolországból. A résztvevők életkora 40-70 év volt, és átlagosan 25 éve voltak együtt a partnerükkel. A férfiak főképp akkor voltak elégedettek a kapcsolatukkal, ha jó egészségnek örvendtek, és úgy tapasztalták, hogy rendszeresen ki tudják elégíteni szexuálisan a párjukat. A sok ölelés és kedveskedés szintén hozzájárult ehhez. Mindkét nemre igaz, hogy annál jobbnak ítélték a házasságukat, minél régebb óta voltak együtt, és minél gyakrabban éltek nemi életet.

Legboldogabbnak a japán párok bizonyultak, őket követték az amerikaiak, a brazilok és a spanyolok. Általánosságban elmondható, hogy minél több szexuális partnere volt egy férfinak élete során, annál kevésbé érezte jónak a jelenlegi kapcsolatát.

A nők esetében az elégedettség mértéke az idő múlásával nőtt. Legkevésbé azokat találták boldognak, akik kevesebb, mint tizenöt éve voltak együtt a párjukkal, a régebbi kapcsolatban élőknél azonban jelentősen jobb volt az arány. "Ennek több magyarázata is lehet - véli Julia Heiman, az intézet igazgatója. - Elképzelhető, hogy az idő múlásával változnak a hölgyek elvárásai, a gyerekek kirepülésével pedig nagy súly kerül le a vállukról. Másrészről azonban könnyen lehet, hogy az a házasság, amelyben nem jó a szex, nem is tart sokáig."

2011.07.23 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések