Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A parlagfű elérte a közepes szintet

kategória: Allergia

Elérte a közepes szintet a parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az országban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet "narancs" jelzést adott ki középső és keleti részére.

Az idén első alkalommal közzétett térképén az látszik, hogy Dunántúli-dombság területétől indulva az ország középső részén végighúzódva, illetve a Tisza vonalát átlépve kelet felé egyre szélesedő sávban érte el a parlagfű pollenkoncentrációja a közepes értéket. Ez 10-29 pollenszemet jelent légköbméterenként.

A parlagfűre érzékenyek számára javallott, hogy kezdjék el szedni orvos által javasolt gyógyszereiket - ajánlja az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A szolgálat jelezte, hogy a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül.

2013.08.11 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A lelki érem két oldala

Mi egészséges, és mi nem, ha a lelkünkről van szó? A válasz nem egyszerű. A lelki egészség és betegség között nem húzható éles határ. Meghatározza idő, hely, kultúra, és aki megmondja. Őrült vagy zseni? Normális vagy nem? Attól függ...

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések