Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nyugdíj és házasság

kategória: Öregedés

A legtöbb férfi örömteli várakozással néz a nyugdíjas évek elé, mert azt reméli, hogy attól kezdve csak kertészkedésből és horgászásból fog állni az élete. Valójában azonban csak rosszabbul érzik magukat, amíg a feleségük is vissza nem vonul. A Missouri Egyetem tanulmánya szerint a férfiak egészsége romlásnak indul, amikor abbahagyják a munkát, de amikor feleségük is nyugdíjba vonul, hirtelen javulás áll be náluk.

Tény, hogy az aktív évek elmúltával csökken a férfiak esetében a szívinfarktus kockázata, és ez a nőkről nem mondható el. "Amikor a feleségek is nyugdíjba vonulnak, több idejük lesz odafigyelni a férjük egészségére és arra, hogy párjuk rendszeresen járjon orvosi ellenőrzésre. A nők általában hajlamosak mindenki igényeit a sajátjuk elé helyezni, így az ő egészségi állapotuk továbbra is veszélynek van kitéve" - mondta erről Angela Curl professzor, a kutatás vezetője.

"A dolgozói életszakasz befejezése gyakran jár az egészségi állapot romlásával, ezért akár már heti néhány óra munka is jót tehet. A megváltozott élethelyzet pedig arra késztetheti a párt, hogy újraszervezze az életét" - összegezte Curl professzor. Ha jól szeretnénk magunkat érezni a nyugdíjas évek alatt, akkor érdemes pontosan megtervezni a kapcsolaton belüli szerepeket. Éppúgy, mint a pénzügyi döntéseket és a szabadidős elfoglaltságokat.

2011.07.21 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések