Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A nem dohányzók védelmében

kategória: Dohányzás

Január elsején életbe lép a nem dohányzók védelméről szóló törvény szigorítása, a közforgalmú, zárt légterű helyek többségében, az egészségügyi szolgáltatók és közoktatási intézmények területén pedig a szabad levegőn is tilos lesz a dohányzás. A korlátozás által érintett helyeken figyelmeztető táblákat helyeznek el. Ezeken a tiltás mellett feltüntetik annak a honlapnak a címét, illetve azt a telefonszámot is, amelyeken a szakemberek a dohányzásról való leszokásban nyújtanak segítséget. A telefonszámon azt is jelezni lehet, ha valaki valahol szabályszegést tapasztal.

A nem dohányzók védelmében a hatodik, egyben legnagyobb népegészségügyi kampányát indította el az egészségügyi államtitkárság. A kampány menetét a neszivj.postr.hu oldalon lehet követni, ott az aktuális információk mellett parlamenti képviselőkkel, illetve hírességekkel készített interjúkkal fogják megerősíteni üzenetüket, mely szerint nem egyszerűen tiltani akarnak, hanem azt próbálják elérni, hogy minél többen hagyják abba, illetve el se kezdjék a dohányzást.

Magyarországon 18 percenként hal meg valaki a dohányzás következtében, évente pedig harmincezren veszítik életüket valamilyen, dohányzással összefüggő betegségben. A tüdőrákos megbetegedések 90-95 százaléka, míg az összes rákos megbetegedés 30-35 százaléka vezethető vissza a dohányzásra.

A felnőtt férfiak több mint 32 százaléka, a felnőtt nők mintegy 23 százaléka dohányzik. Emellett egyre nagyobb probléma, hogy Magyarországon is egyre fiatalabb korban kezdik el az emberek a dohányzást.Animáció: HáziPatika.com

2011.12.19 00:02:00

forrás: MTI


50plusz.hu Fórum

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések