Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hányszor szerelmeskednek az 57 év felettiek?

kategória: Öregedés, Szexológia

Nem is élnek annyira kevés nemi életet az 57 és 85 év közötti párok, mint sokan gondolnák! - derült ki egy amerikai kutatásból.

Médiatár főoldal
videó

Felszabadultan élvezni az ölelést

Felszabadultan élvezni az ölelést

A Nemzeti Szociális Projekt, Kor és Egészség elnevezésű felmérését a Chicagói Egyetem Közvéleménykutató Központja végezte el, és igen meglepő eredményeket kaptak. Az 57 és 64 év közötti férfiak 85 százaléka, míg a nők 62 százaléka nyilatkozott úgy, hogy élt szexuális életet az elmúlt egy év során. 75 és 85 év között ezek az arányok már alacsonyabbak, de korántsem annyival, mint amennyivel várnánk: a férfiak 38 százaléka, és a nők 17 százaléka mondta azt, hogy élt szexuális életet a múlt évben.

A kérdőív ugyan kifejezetten az előjátékból és vaginális közösülésből álló aktusra kérdezett rá, de sokan beszámoltak orális szexről is, konkrétan az 57 és 64 év közötti korosztály férfi tagjainak 62 százaléka, a nőknek pedig 53 százaléka nyilatkozott úgy, hogy próbálta az elmúlt egy év során az élvezetek ilyen fajtáját.

A kutatás eredményei a The Journals of Gerontology című neves szaklapban jelentek meg.

Videó: HáziPatika.com

2010.02.08 13:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Csontritkulás

Hogy idősen se kelljen bottal járnia...

Ki ne szeretné az élete második felét is jól tölteni, aktívan, jókedvvel élvezni mindazt, amit az élete kínál? Bárki tehet a szép időskorért - legszerencsésebb, ha már évtizedekkel korábban elkezdi.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések