Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A mirelit zöldség kiállja a próbát

kategória: Táplálkozás

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek. De mennyire igaz ez, ha nem friss ételről van szó? A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek az elkészítés során, mint fagyasztott vagy konzervált társaik - írta a FoxNews.

A fogyasztók sokszor panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak. Különösen igaz ez akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök, zöldségek vagy a konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.

A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételeinek példáján figyelte meg, hogy a tartósítás ez a módja csökkenti a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani - hívják fel a figyelmet a szakértők.

2012.03.08 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések