Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A melltartó jelzi a rákot

kategória: Daganatos betegségek

Az eddiginél korábbi stádiumban és könnyebben képes kimutatni az emlőrákot egy detektorokkal és adatrögzítővel felszerelt melltartó, amelyet hamarosan piacra dobhatnak az Egyesült Államokban - adta hírül a CBS televízió. A vizsgálat során a páciensnek legalább 12 órán át magán kell viselnie a szöveti elváltozások után kutató alsóneműt.


A First Warning System elnevezésű rákszűrő melltartó kifejlesztése mintegy két évtizeden át tartott. "Az szeretnénk, ha a szerkezetet már 18 éves kortól alkalmaznák a nők éves szűrésén" - jelentette ki a melltartóba applikált szerkezetet kidolgozó Matthew Bernardis. Margaret Chen mellráksebész szerint a szerkezet nagyobb hatékonysággal mutatja ki a daganatokat, mint a mammográfiás vizsgálat.

A melltartó nem sugároz, nem nyomja össze az emlő szöveteit, és nem invazív, ezért rutinszerűen alkalmazható. A szerkezet forgalmazását a várakozások szerint egy éven belül jóváhagyhatja az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság. Előzetes kalkulációk szerint mintegy 200 dollárba (44 ezer forint) kerül majd.

Animáció: HáziPatika.com

2013.02.19 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések