Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az elhízás méhrákkal fenyeget

kategória: Daganatos betegségek

Aki a változókort követően jelentős súlyfelesleget szed magára, annak nőhet az esélye a méhnyálkahártyán kifejlődő daganatra, derült ki egy új kutatásból. "A méhnyálkahártya daganatos elfajulását serkenti a vérben keringő ösztrogén. Egyik fő forrása a változókor után a zsírszövet" - mondta Victoria L. Stevens, az Amerikai Rák Társaság atlantai laborszolgálatának stratégiai igazgatója.

Az elemzéshez több mint 38 000, menopauzán átesett asszony súlyadatait hasonlították össze. A résztvevők 1992-ben töltöttek ki kérdőíveket. 2007-re közülük 560-t diagnosztizáltak méhtestrákkal.

Miután a kutatók rögzítették a testtömegindexet, kiderült, hogy azoknál a nőknél, akik 30 kilónál is többet híztak, kétszeresére nőtt a daganat kialakulásának esélye a normális súlyukat megtartó nőkhöz képest. Bár összefüggés mutatkozott a menopauza utáni hízás és a méhtest rákja között, nem derült ki, hogy ez ok-okozati jellegű-e. "Kerülni kell a felnőttkori elhízást a daganat kockázatának minimalizálása érdekében. Azok a nők, akik híztak, esetleg már túlsúlyosak vagy elhízottak, mindenképp törekedjenek a fogyásra, még akkor is, ha ezek eredménye legtöbbször nem tartós" - tanácsolja mégis Victoria L. Stevens.

2011.11.13 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések