
A mediterrán étrenden élőknél lassabb a szellemi hanyatlás
kategória: Neurológia, Táplálkozás
A mediterrán étrenden élő idős embereknél lassabban következik be a szellemi hanyatlás - állapították meg amerikai kutatók.A Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányban mintegy 4 ezer, 65 év feletti ember étkezési szokásait és kognitív funkcióit vizsgálták a chicagói Rush Egyetem orvosi központjának munkatársai.
Mint Christine Tangney vezetőkutató elmondta, a követéses felmérésből kiderült, hogy a sok gyümölcsöt, zöldséget, olívaolajat, magvakat, halat és bort fogyasztó idős emberek jobban megőrizték szellemi képességeiket. A három évenként elvégzett értékelés során mérték a résztvevők szóemlékezetét és alapvető matematikai készségeit is.
2011.01.01 00:02:00
forrás: MTI
Kapcsolódó hírek, érdekességek
h i r d e t é s
