Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A magyar dal napja – szeptember második vasárnapján

kategória: Programajánló

Nyolc vidéki és 13 fővárosi színpadon, valamint két határon túli helyszínen tartják meg szeptember 9-én, vasárnap a magyar dal napját; a jubileumi ötödik rendezvényen több százan lépnek del, köztük Bródy János, Kern András, Presser Gábor, Török Ádám és az Anima Sound System. A megnyitó a magyar dal idei fővárosában, Szombathelyen lesz a sorozatot megálmodó Presser Gáborral.

Szombathely és a 13 budapesti színpad mellett Egerben, Hévízen, Salgótarjánban, Baján, Hajdúnánáson, Boldogon és Zsirán lesznek magyar dal napi rendezvények. Csatlakozott az idei programhoz Kassa és Sepsiszentgyörgy is: tiszteletbeli helyszínek lesznek, mivel határon túli rendezvénnyel egyelőre nem tudnak szerződéses megállapodást kötni a rendezők. "A magyar dal napja a kezdetektől fogva alulról szerveződő esemény és ma is az. Úgy gondolom, egyfajta sikertörténet, hogy évről évre meg tudjuk rendezni szeptember második vasárnapján" - mondta Presser Gábor.

Szombathelyen, a magyar dal idei fővárosában kétnapos és két színpados programfolyammal készülnek: szombaton Big Band Fesztivál lesz, megrendezik a magyar dalszövegírók találkozóját, szeptember 9-én, vasárnap délután az Agóra színpadon Presser Gábor nyitja meg hivatalosan a magyar dal napját, fellépnek szombathelyi muzsikusok, Somló Tamás a 4N Acoustic együttessel ad koncertet, a 30Y buszon a járatról elnevezett zenekar játszik, a Fő téren az Anima Sound System, a Lord és az Ocho Macho is látható-hallható lesz.

Egerben három helyszínen lesznek események, fellép például a Bergendy Szalonzenekar, valamint az Odett and the Go Girlz. Hévízen egy ötnapos rockfesztivál utolsó napján ünneplik szeptember 9-én a magyar dal napját - mások mellett Szinetár Dórával, Bereczki Zoltánnal, a Republickal, valamint zenélő dottó kisvonattal -, Salgótarjánban Karácsony János LGT-dalokat játszik, Ágoston Béla pedig az Etnofaunnal szórakoztatja a közönséget. Baján utcazene-fesztivált rendeznek, Hajdúnánáson a magyar nóta lesz a főszereplő, Zsirán a helyi Fogyatékosok Otthonában mások mellett a Pa-dö-dő és Varga Miklós is fellép.

A fővárosban a Bem Rockparton az első májusi tabáni koncertek negyvenedik évfordulójára emlékeznek kiállítással, Török Ádámmal és sztárvendégeivel, az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban gyerekműsor lesz a Makámmal, a RaM Kertben Bródy János ad nagyszabású koncertet, amelyen már kapható lesz a zenésznek a tavalyi SYMA-csarnokbeli fellépésén rögzített új CD-je. A Blokk alkotói közösség épületében idén is várják az érdeklődőket az ott próbáló zenekarok, az Óbudai Társaskörben a Szép magyar ének című daloskönyv áll a középpontban, a Kobuci kertben gyerekeknek szóló koncertek (Gryllus Vilmos, Kolompos) után Ripoff Raskolnikov osztrák gitárművész vezetésével magyar népdalokat fognak feldolgozni. A Budapest Parkban is lesz gyerekműsor (például az Alma zenekarral), a nagyszínpadon pedig a Balkan Fanatik, a Hősök és az Intim Torna Illegál lép fel, a Cökxpónban alternatív és világzene csendül fel.

A Vígszínházban Kern András ad válogatást népszerű dalaiból.Fellép mások mellett Hernádi Judit, Zorán és Kútvölgyi Erzsébet is.

A dzsessz kedvelői szeptember 9-én a belvárosi Akvárium Klubban láthatnak koncerteket délután (például Berki Tamással és a Sárik Péter Trióval), ugyanitt lesz este a Klubrádió színpada, ahol Cseh Tamás dalai mellett Szirtes Edina Mókus zenekara is hallható lesz. Az A38 hajón Zeneszöveg színpadot állítanak, az R33 stúdióban az alternatív zene képviselői (ef Zámbó Happy Dead Band, Balaton) játszanak, az Eötvös 10. Művelődési Házban pedig mesterkurzust lehet venni Gulyás Dénestől. A szeptember 9-ei magyar dal napja felvezetéseként 2-án és 8-án ismét jár a dallamos villamos a budapesti 4-es villamos vonalán, kevésbé ismert zenekarok akusztikus előadásával.

2012.09.03 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Az egészségpénztárakról jogász szemmel

  Ha a kötelezően előírtakon túl szeretnénk gondoskodni arról, hogy egészségünket minél tovább megőrizzük, illetve baleset vagy betegség esetén jövedelem-kiesésünket kívánjuk csökkenteni, a következő fejezetekben vázolt lehetőséget érdemes megismernünk.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Praktikák:

  Étrendminták

  Étrendminták
  tovább


  Szponzorált hirdetések