Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A legöregebb férfi a világon

kategória: Öregedés

December 28. óta a japán Dzsiroemon Kimura az ismerten és bizonyítottan a leghosszabb életkort megért férfi a földkerekségen. Azon a pénteki napon már egy nappal hosszabb ideje élt, mint a korábbi rekorder, a dániai származású amerikai Christian Mortensen, aki 1998-ban halt meg 115 éves és 252 napos korban. A világrekordról szóló oklevél átadását a Guinness Világrekordok egyelőre elhalasztotta, mert a világ legidősebb élő emberévé nyilvánított Kimurát éppen kórházban ápolják törékeny egészségi állapota miatt.

Dzsiroemon Kimura azután kapta meg a világ legidősebb embere címet, hogy az Egyesült Államokban elhunyt az ugyancsak 115 éves, de nála 15 nappal idősebb Dina Manfredini. Kimura azonban csak a férfiak esetében tartja az abszolút világrekordot, jócskán lemaradva az igazoltan a leghosszabb életkort elért Föld-lakó, egy 122 évet és 164 napot megért francia nő, Jeanne Louise Calment mögött, aki 1997-ben hunyt el.

A földműves családból származó japán matuzsálem postai kézbesítőként ment nyugdíjba, és egészen 100 éves koráig aktívan kertészkedett. Hét gyermeke közül öt még él, 14 unokája, 25 dédunokája és 13 ükunokája van. Ő maga 2011 márciusa óta számít a legöregebb japánnak, és 2011 áprilisa óta a legöregebb élő férfinak a világon. Elméje tiszta, a minap angolul köszönte meg a gratulációkat. Japánban a 100 éven felüliek száma meghaladja az 50 ezret.

2013.01.01 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések