Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A legkövérebb és a legsoványabb nemzetek

kategória: Elhízás, Gondolta volna?

A kutatók kiszámították, mennyi túlsúlyt cipel a világ a túlsúlyos és elhízott emberek miatt, és az eredmények alapján kiderült, hogy az Egyesült Államok áll a tíz legkövérebb nemzet listájának élén, míg a tíz legsoványabb nemzet között szinte teljes egészében afrikai és ázsiai országok szerepelnek.

A BMC Public Health lapjain közzétett tanulmányhoz a kutatók 2005-ös adatok felhasználásával a testtömegindex (BMI) és a testmagasság arányával állapították meg az átlagos felnőtt testtömeget. Ezeket az adatokat aztán a népesség méretével megszorozva megkapták a teljes tömeget. A számítások során a 25 pont feletti testtömegindex számított túlsúlyosnak, a 30 pont feletti pedig elhízottnak.

Az eredmények szerint 2005-ben a felnőtt népesség kollektív tömege az elhízásnak köszönhetően 3,9 millió tonna volt. Nemzetközi viszonylatban az egy főre eső átlagos testtömeg a számítások szerint 62 kilogramm.

A 10 legkövérebb nemzet:

1.      Amerikai Egyesült Államok
2.      Kuvait
3.      Horvátország
4.      Katar
5.      Egyiptom
6.      Egyesült Arab Emirátusok
7.      Trinidad és Tobago
8.      Argentína
9.      Görögország
10.    Bahrein

A 10 legsoványabb nemzet:

1.      Észak-Korea
2.      Kambodzsa
3.      Burundi
4.      Nepál
5.      Kongói Demokratikus Köztársaság
6.      Banglades
7.      Sri Lanka
8.      Etiópia
9.      Vietnam
10.    Eritrea

2012.06.25 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Ételek, italok hatása a daganatos betegségek kialakulására és megelőzésére

A rákos betegségek ismerete az ókorba nyúlik vissza. Már az ógörög gyógyító, Hippocrates is említést tett a daganatos betegségek és a táplálkozás összefüggéseiről. Kiemelte például a mandula rendszeres fogyasztásának jótékony szerepét.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések