Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A legegyszerűbb módszer fertőzés ellen

kategória: Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány

Náthás-influenzás időkben célszerű emlékezetünkbe idézni, hogy a kórokozók terjedésének megakadályozására az egyik legegyszerűbb módszer a szakértők szerint az alapos kézmosás. Különösen a közlekedés és a társas érintkezések során vagyunk hajlamosak megfeledkezni erről. A kézmosás elmulasztása ezért számos betegség terjedéséhez járul hozzá. Azt persze a szakértők sem állítják, hogy így minden baktériumtól megszabadulhatunk, de ha jól mosunk kezet, jelentősen csökkenthetjük a bőrünkhöz tapadt mikrobák számát.

A hatékony kézmosás módja a következő:
- Öblítsük le a kezünket a folyóvíz alatt.

- Dörzsöljük be nedves kezünket szappannal.

- Mossunk meg minden felületet: a kéz mindkét oldalát, az ujjak közti és a körmök alatti részeket is, összesen legalább húsz másodpercig.

- Öblítsük le újra folyó víz alatt a kezünket, majd szárítsuk meg kéztörlő vagy szárító használatával.

Mindig mossunk kezet étkezés előtt, mosdóhasználat után és olyan helyzetekben, amikor beteg személlyel érintkezünk!

2012.01.10 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Félúton

Az emberélet útjának felén életünk különböző szálai összekuszálódnak, ezért új utakat keresünk, iránymutatásra szorulunk. Kételyeink támadnak az élet értelmével kapcsolatban. Hová tartunk? Mi a feladatunk? Van-e még lehetőségünk a kiteljesedésre?

tovább

Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


Szponzorált hirdetések