Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kutyát sétáltatni egészséges

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Az Érsebészeti Társaság kutatásai szerint a kutyasétáltatás az embereknek is jót tesz, a rendszeres testmozgás ugyanis segít csökkenteni a vérnyomást és a testsúlyt. "A mindennapos kutyasétáltatás a gazdiknak is előnyére válik - mondta erről dr. Leila Mureebe érsebész -, a rendszeres mozgás ugyanis javítja a keringést, segít fenntartani az egészséges testsúlyt és csökkenteni a vérnyomást."

Az Egyesült Államok Országos Egészségügyi Intézményeinek felmérései szerint azok a kutyatulajdonosok, akik rendszeresen sétálnak kedvencükkel, sokkal aktívabbak fizikailag és általános szív- és érrendszeri állapotuk is jobb, mint azoké, akik nem maguk sétáltatják háziállataikat. "Egy rövid félórás séta jót tesz a kutyának és a gazdának is" - erősítette meg dr. Mureebe.

Nyáron a reggeli és a koraesti órák a legmegfelelőbbek a kutyasétáltatásra. Ezekben az időszakokban ugyanis a napsugárzás nem olyan erős, mint a déli órákban.

A kutyatartás más módon is jótékony hatással lehet egészségi állapotunkra. Az Érsebészeti Társaság felmérései szerint házi kedvenceink dédelgetése csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot.

2011.06.22 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nemcsak a húszéveseké a világ

Jaj, dehogynem! - sóhajt fel ötvenéves barátnőm, aki hosszabb ideje egyedül él, és már a sokadik társkereső próbálkozása is kudarcot vallott. Tényleg ennyire nehéz bizonyos életkor felett társra találni?

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések