Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kutyát sétáltatni egészséges

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Az Érsebészeti Társaság kutatásai szerint a kutyasétáltatás az embereknek is jót tesz, a rendszeres testmozgás ugyanis segít csökkenteni a vérnyomást és a testsúlyt. "A mindennapos kutyasétáltatás a gazdiknak is előnyére válik - mondta erről dr. Leila Mureebe érsebész -, a rendszeres mozgás ugyanis javítja a keringést, segít fenntartani az egészséges testsúlyt és csökkenteni a vérnyomást."

Az Egyesült Államok Országos Egészségügyi Intézményeinek felmérései szerint azok a kutyatulajdonosok, akik rendszeresen sétálnak kedvencükkel, sokkal aktívabbak fizikailag és általános szív- és érrendszeri állapotuk is jobb, mint azoké, akik nem maguk sétáltatják háziállataikat. "Egy rövid félórás séta jót tesz a kutyának és a gazdának is" - erősítette meg dr. Mureebe.

Nyáron a reggeli és a koraesti órák a legmegfelelőbbek a kutyasétáltatásra. Ezekben az időszakokban ugyanis a napsugárzás nem olyan erős, mint a déli órákban.

A kutyatartás más módon is jótékony hatással lehet egészségi állapotunkra. Az Érsebészeti Társaság felmérései szerint házi kedvenceink dédelgetése csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot.

2011.06.22 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A szex nemcsak a fiatalok kiváltsága

A szerelem még az idősek otthonában is gyakori látogató. Az sem ritka, hogy egybekel az "ifjú pár". Mielőtt bárki azt gondolná, hogy az időskori szerelem csak plátói, jobb, ha felidézi a mondást: öreg ember nem vén ember.

tovább

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések