Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nemcsak a fiatalok isznak a társaság kedvéért

kategória: Alkoholizmus

Nem csak a tiniknek okoz nehézséget, hogy nemet mondjanak egy-egy italra a baráti iszogatások során. A Medical Research Council (MRC) új kutatásából kiderült, hogy a középkorú felnőttek is gyakran inkább isznak, mintsem szembeszálljanak baráti körükkel.Bár a hatalmas ivászatok gyakorisága és intenzitása elvileg mérséklődik a kor előrehaladtával, a kutatásban részt vett felnőtt korosztály számára sem ismeretlen ez a fajta viselkedés.

A kutatásba 35-50 év közötti felnőtteket vontak be, akiket arra kértek, hogy egy hétig mérsékeljék az alkoholfogyasztásukat. Az önkéntesek fele ennek ellenére mégis arról számolt be, hogy többet ivott a heti ajánlott mennyiségnél. De a többiek is nehézségekbe ütköztek, gyakran kellett például valamilyen kifogást keresniük, hogy miért nem akarnak inni a barátaikkal. Ilyenkor többnyire azt mondták, hogy diétáznak vagy, hogy méregtelenítő kúrát tartanak.

Sally Macintyre professzor, a Szociális és Egészségügyi Tudományos Szervezet igazgatója szerint a tanulmány eredményei rávilágítanak arra, hogy a fiataloknak és a felnőtteknek egyaránt nehéz szembeszegülniük a nyomással. Az eredmények azonban segíthetnének egy hatásos megelőzési program kifejlesztésében. 

2011.12.21 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Italok, melyek nélkül nem élet az élet

Víz nélkül néhány nap alatt meghalunk, a frissen facsart gyümölcslével pedig óriási tápértékhez juthatunk. A forró kávé illata és aromája nélkül pedig nem tudunk élni, annyira szeretjük.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések