Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Nemcsak a fiatalok isznak a társaság kedvéért

kategória: Alkoholizmus

Nem csak a tiniknek okoz nehézséget, hogy nemet mondjanak egy-egy italra a baráti iszogatások során. A Medical Research Council (MRC) új kutatásából kiderült, hogy a középkorú felnőttek is gyakran inkább isznak, mintsem szembeszálljanak baráti körükkel.Bár a hatalmas ivászatok gyakorisága és intenzitása elvileg mérséklődik a kor előrehaladtával, a kutatásban részt vett felnőtt korosztály számára sem ismeretlen ez a fajta viselkedés.

A kutatásba 35-50 év közötti felnőtteket vontak be, akiket arra kértek, hogy egy hétig mérsékeljék az alkoholfogyasztásukat. Az önkéntesek fele ennek ellenére mégis arról számolt be, hogy többet ivott a heti ajánlott mennyiségnél. De a többiek is nehézségekbe ütköztek, gyakran kellett például valamilyen kifogást keresniük, hogy miért nem akarnak inni a barátaikkal. Ilyenkor többnyire azt mondták, hogy diétáznak vagy, hogy méregtelenítő kúrát tartanak.

Sally Macintyre professzor, a Szociális és Egészségügyi Tudományos Szervezet igazgatója szerint a tanulmány eredményei rávilágítanak arra, hogy a fiataloknak és a felnőtteknek egyaránt nehéz szembeszegülniük a nyomással. Az eredmények azonban segíthetnének egy hatásos megelőzési program kifejlesztésében. 

2011.12.21 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nem "pszichomasszázs"

A betegségek kezelésének leggyorsabb módja, ha bekapjuk a gyógyszert - a gyógyszergyártók nagy örömére. A pszichoterápia azonban nem csak tüneti segítséget nyújt, hanem a probléma gyökerét keresi.

tovább

Tippek:

Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések