Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A környezetvédelem hónapja a Francia Intézetben

kategória: Programajánló

A környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet a Francia Intézet programjai november 9. és 30. között Budapesten.

Az állami és a helyi érdek-képviseleti szervek, az önkormányzatok képviselői, építészirodák, a kereskedelmi szféra, a civil szervezetek és a tudományos élet szakemberei egyebek mellett a vidék stratégiájáról, a passzívházakról, a fosszilis energiáról, a megújuló energiaforrásokról és rejtett kincseinkről tartanak előadásokat.

A Környezetvédelem Hónapja programsorozatot Török Zoltán Vad Magyarország című természetfilmje nyitja meg és a La Salle International Photo ­Team 3D Földalatti Csodák című, barlangokról készült 3D-s rövidfilmjei zárják. Idén a Svájci Nagykövetség is csatlakozik a szervezéshez, Jacqueline Veuve Un petit coin de Paradis (Paradicsomi világ) című dokumentumfilmjének vetítésével. A modern technológia szerelmesei pedig megtekinthetik a Peugeot ION elektromos autót a Francia Intézet épülete előtt.

További információkat a programokról a Francia Intézet honlapján olvashatnak az érdeklődők.

2011.11.06 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Visszérbetegség

  Kinek érdemes a visszerekre figyelnie?

  A visszeresség nem pusztán esztétikai probléma, amit jobb elrejteni a külvilág elől, hanem egy olyan érrendszeri betegség látható tünete, aminek korai felismerése a későbbi szövődmények elkerülése miatt elengedhetetlen.

  tovább

  Tippek:

  A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


  Szponzorált hirdetések