Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megmozgat, megnyugtat, kreatívvá tesz a kert

kategória: Egészség nyáron

Az csak az egyik érv a kertészkedés mellet, hogy zöldebb, egészségesebb és élhetőbb környezetet lehetne teremteni, ha mindenki törődne a közvetlen lakóhelye közelében található virágokkal, fákkal, gyümölcsösökkel és más növényekkel. A kertészkedésnek az egyénre nézve is számos előnye van.

Edzésnek sem utolsó! Sokan nem is hinnék, hogy a kertészkedés milyen fárasztó tud lenni. Ilyen tekintetben szinte egyenértékű más edzésmódszerekkel. Háromnegyed óra kertészkedés felér fél óra aerobikkal. Különböző izomcsoportokat mozgat meg, közben pedig fejleszti hajlékonyságunkat és erőnlétünket.

A kertészkedés ezenkívül csökkenti a stresszt. A természet közelsége és a fizikai munka ellazítja a testet, és segít elfelejteni a mindennapi problémákat. A kertészkedés türelemre is tanít, így segít lassítani életritmusunkon, és abban is segít, hogy egy időre kiszakadhassunk a mindennapi rutinból.

Kreativitásunk is szárnyalhat, ha kertészkedünk, sokszor úgy, hogy szinte észre sem vesszük. A virágok színének kiválasztása, a különböző növények helyének kiválasztása, az ágyások rendjének megtervezése, kialakítása mind kreatív feladat, amelynek segítségével kifejezhetjük önmagunkat.

2011.04.10 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Megelőzhető az újbóli csonttörés!

Sokan nem élik túl a csonttörést - szeretett, kedves idős rokonainkat, szomszédainkat veszíthetjük el amiatt, hogy nem ismerték fel időben a csontritkulásukat. Tudja meg, mit mond az orvos a megelőzésről, kezelésről!

tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések