Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megmozgat, megnyugtat, kreatívvá tesz a kert

kategória: Egészség nyáron

Az csak az egyik érv a kertészkedés mellet, hogy zöldebb, egészségesebb és élhetőbb környezetet lehetne teremteni, ha mindenki törődne a közvetlen lakóhelye közelében található virágokkal, fákkal, gyümölcsösökkel és más növényekkel. A kertészkedésnek az egyénre nézve is számos előnye van.

Edzésnek sem utolsó! Sokan nem is hinnék, hogy a kertészkedés milyen fárasztó tud lenni. Ilyen tekintetben szinte egyenértékű más edzésmódszerekkel. Háromnegyed óra kertészkedés felér fél óra aerobikkal. Különböző izomcsoportokat mozgat meg, közben pedig fejleszti hajlékonyságunkat és erőnlétünket.

A kertészkedés ezenkívül csökkenti a stresszt. A természet közelsége és a fizikai munka ellazítja a testet, és segít elfelejteni a mindennapi problémákat. A kertészkedés türelemre is tanít, így segít lassítani életritmusunkon, és abban is segít, hogy egy időre kiszakadhassunk a mindennapi rutinból.

Kreativitásunk is szárnyalhat, ha kertészkedünk, sokszor úgy, hogy szinte észre sem vesszük. A virágok színének kiválasztása, a különböző növények helyének kiválasztása, az ágyások rendjének megtervezése, kialakítása mind kreatív feladat, amelynek segítségével kifejezhetjük önmagunkat.

2011.04.10 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Lelki fájdalomcsillapítás

Minden gesztusunkkal tudatnunk kell súlyos beteg szerettünkkel, hogy a köznapi, merev falakon túlléptünk, s olyan közel vagyunk egymáshoz, amennyire csak lehet. Ne térjünk ki kérdései elől.

tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


Szponzorált hirdetések