Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megmozgat, megnyugtat, kreatívvá tesz a kert

kategória: Egészség nyáron

Az csak az egyik érv a kertészkedés mellet, hogy zöldebb, egészségesebb és élhetőbb környezetet lehetne teremteni, ha mindenki törődne a közvetlen lakóhelye közelében található virágokkal, fákkal, gyümölcsösökkel és más növényekkel. A kertészkedésnek az egyénre nézve is számos előnye van.

Edzésnek sem utolsó! Sokan nem is hinnék, hogy a kertészkedés milyen fárasztó tud lenni. Ilyen tekintetben szinte egyenértékű más edzésmódszerekkel. Háromnegyed óra kertészkedés felér fél óra aerobikkal. Különböző izomcsoportokat mozgat meg, közben pedig fejleszti hajlékonyságunkat és erőnlétünket.

A kertészkedés ezenkívül csökkenti a stresszt. A természet közelsége és a fizikai munka ellazítja a testet, és segít elfelejteni a mindennapi problémákat. A kertészkedés türelemre is tanít, így segít lassítani életritmusunkon, és abban is segít, hogy egy időre kiszakadhassunk a mindennapi rutinból.

Kreativitásunk is szárnyalhat, ha kertészkedünk, sokszor úgy, hogy szinte észre sem vesszük. A virágok színének kiválasztása, a különböző növények helyének kiválasztása, az ágyások rendjének megtervezése, kialakítása mind kreatív feladat, amelynek segítségével kifejezhetjük önmagunkat.

2011.04.10 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ez a tánc korra való tekintet nélkül gyakorolható! Videóval!

Ringó csípők, lebbenő szoknyák - sokan hihetik, hogy a hastánc csak fiataloknak való - pedig ez nem igaz! Cikkünkből és videónkból kiderül, hogy 50 év felett is áldásos hatásai vannak ennek az ősi, női táncnak!

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések