Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A képregényeké vasárnap a Millenáris

kategória: Programajánló

Profi képregényrajzolók csatája, műhelymunka, konzoljátékok, az év valódi magyar szuperhősének megválasztása és még számos színes program várja vasárnap az érdeklődőket a Magyar Képregény Szövetség Hungarocomix nevű képregényes kiállításán és vásárán a budapesti Millenáris Parkban.

A reggel tíztől délután hatig tartó rendezvény egyik legkiemelkedőbb programja a két órakor kezdődő az Év Magyar Szuperhőse díjátadó lesz. A Magyar Képregény Szövetség egy háromtagú zsűrit (Karafiáth Orsolya költő, Winkler Nóra műsorvezető, és Para-Kovács Imre újságíró) kért fel, hogy segítsen megtalálni azt a hírességet, illetve civilt, aki olyan tettet hajtott végre az idén, amelyért megérdemli az "Év Magyar Szuperhőse" címet. A jelöltek között van Fodorné Orbán Anna író, költő, hajléktalanjogi aktivista, a Fedél Nélkül újság munkatársa. Pásztor Eszter, a bódvalenkei freskófalú kezdeményezés vezetője és egyben az Európai Unió 2010-es Szegénység elleni évének egyik arca, valamint Küllői Péter bankár, a Mosoly Alapítvány kurátora és a Bátor Tábor alapítója.

A díjátadó mellett képregénycsata várja a látogatókat, amelyen rajzolócsapatok mérik össze a rögtönzési képességeiket. Az első hazai képregényes csúcstalálkozón a magyar képregényes szcéna képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők. A kisebbeket a csodaceruza gyermeksarok várja, ahol képregényfigurákat és karácsonyi díszeket készíthetnek. A képregényiskola programjai között szerepel az örömrajzolás a Magyar Képregény Akadémia alkotóival, a 5Panels nyílt gyakorlata, a kreatív látogatók pedig a képregényírással is megpróbálkozhatnak egy Örkény-novella alapján.

2011.12.11 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  A végbél betegségei 1.

  A hátsó fertályt sem szabad elhanyagolni!

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Szponzorált hirdetések