Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Biztonságosabb a nagyszülő autójában

kategória: Gondolta volna?, Hitek, tévhitek

Sok szülő nem szívesen engedi gyerekét az autóba ültetni, amikor a nagyszülő vezet, mert úgy gondolja, hogy a vezetői képességek jelentősen romlanak a korral, és emiatt a gyerek nem lesz biztonságban. Egy kutatás friss eredményei pedig éppen azt mutatják, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban vannak egy baleset során, ha a szülő helyett nagyszülő ül a volánnál. A kimutatás alapján, ha a szülő helyett a nagyszülő vezet, csaknem ötven százalékkal kisebb az esélye annak, hogy megsérül a gyerek egy autóbalesetben.

Holott a felmérésből az is kiderül, hogy a nagyszülők általában sokkal kisebb hangsúlyt fektetnek a gyerekülésre és az egyéb kiegészítő gyermekbiztonsági eszközökre. Négy közül egy nem optimális módon alkalmazta a gyerekülést, két százalékuk pedig egyáltalán nem is használta, mondta dr. Fred Henretig, a Philadelphiai Gyerekkórház baleseti sebésze, a tanulmány szerzője.

A 2003 és 2007 között időszakból származó baleseti statisztikákat vizsgálva a kutatók azt találták, hogy 1143 autóbalesetnél ült nagyszülő a kormány mögött, míg 10.716 esetben szülő vezette az autót, amelyben gyerekek is utaztak. Ez azt jelenti, hogy nagyszülők vezettek az esetek 9,5 százalékában, eközben a baleseteknek csak 6,6 százalékáért voltak felelősek.

2011.07.27 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!

50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések