Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A főtt paradicsom hatásosabban véd a betegségtől

kategória: Csontritkulás, Daganatos betegségek, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás, Zöldség-gyümölcs

Paradicsom fogyasztásával csökkenthető a rák, a csontritkulás és a szívbetegségek kockázata, állítják amerikai tudósok. A hőkezelés más gyümölcsökkel és zöldségekkel ellentétben növeli a benne található, erőteljesen antioxidáns hatású likopén betegségeket legyőző hatását. Az illinoisi Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Központ kutatói szerint ez a tápanyag segíthet megelőzni a gyulladásos folyamatokat és a vérrögök képződését.

Már közismert a csodanövény és bizonyos betegségek ritkább előfordulása közti kapcsolat, mint amilyen például a prosztatarák, a szívbetegség és a csontritkulás. Dr. Britt Burton-Freeman és Dr. Kristin Reimers készítette el az American Journal of Lifestyle Medicine című folyóiratban megjelenő áttekintést, melyet így összegeztek: "A tudományos ismeretek a paradicsomkészítményekkel kapcsolatban hatékonyan növelhetik a zöldségbevitelt, így általánosságban javulnak az étkezési szokások, melyek végül egészségesebb életvitelhez vezetnek. A kutatás kiemeli a paradicsomfogyasztás, valamint a rák, a szívbetegségek és más egészségügyi problémák csökkent kockázatának kapcsolatát. A bizonyítékok azt sugallják, hogy a paradicsom fogyasztását javasolni kell előnyei miatt."

2011.03.13 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések