Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A fogyókúra is tanulható

kategória: Elhízás, Táplálkozás

"Ne a már kialakult betegség esetén kapkodjunk, inkább tegyünk ma az egészségünk megőrzése érdekében! Fordítsunk kellő figyelmet a prevencióra, a megelőzésre, elhízás esetén a biztonságos,kíméletes fogyásra - hívja fel a figyelmet Demeter Attila személyi edző, a Magyar Elhízástudományi Társaság tagja.

TIPPÜNK

Számolja ki testtömeg-indexét BMI-kalkulátorunk segítségével, nézze meg, mennyi az ideális testsúlya. Itt pedig derék/csípőhányados kalkulátorunkat találja.A tudatosan megtervezett fogyást meg kell előznie egy vizsgálatnak, felmérésnek. Éppen ezért komplett testösszetétel analízist végeznek Budapest a Jókai utcai Fiatalosan és Fitten Iroda és Életmód Klubot felkeresőkön, felmérik táplálkozási szokásaikat, és speciális életmódtanácsokkal látják el őket, hogy helyes életmódot alakítsanak ki, és viszonylag lassan, de biztosan és tartósan megszabaduljanak felesleges kilóiktól.
A klub már számos, igen sikeres fogyásra büszke, az így életmódot váltó klubtagok pedig segítik az újonnan érkezőket tanácsaikkal, tapasztalataikkal.

Egy modern testösszetétel analizáló készülék megmutatja a sejten belüli és kívüli víz mennyiségét, az ásványianyag-tartalmat, a fehérjebevitelt, a testzsír százalékot, a szegmentális zsír- és ásványmentes egyensúlyt, az esetleges ödémát. Fény derül arra is - ami szabad szemmel nem mindig látható -, hogy a hasi részen, a zsigeri, visceralis területen milyen mértékű az elzsírosodás foka. Ez a terület bír az egyik legnagyobb rizikófaktorral a későbbi szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában.
Végeznek EKG alapú stressz-mérést is: egy cardioportré segítségével láthatóvá válik az illető stresszállapota.

A klubba belépőknek táplálkozási tanácsadók, személyi edzők állnak a rendelkezésükre, hogy helyes életmódot és táplálkozási szokásokat alakítsanak ki.
Tipp

Minden héten kedden 10 és 17 óra kedvezményes állapotfelmérés és egészséges ételek kóstolója. Aki csatlakozik 3 napos programhoz, annak a stresszállapot-felmérés ingyenes."Életmódunkról, életvitelünkről, annak helyességéről és fontosságáról ma már számtalan hír hallható, olvasható a médiákban. Az információkra egyre többen felfigyelünk, kérdés az, kinél milyen mélységben rögzülnek és tudatosulnak mindezek. Hogyan és mire használjuk a későbbiekben a kapott ismeretanyagot? Megnyugodhatunk-e, hogy helyes az irány, amin éppen haladunk? Vagy rádöbbenünk arra, hogy ideje tenni valamit a túlélés érdekében? Talán kifogásokat keresünk, és találunk, miért nem tudunk változtatni a kialakult helyzeten?" - ezekre a kérdésekre keresett választ Demeter Attila, és ezen kérdések megválaszolásában segít azoknak, akik felkeresik a budapesti Életmód Klubot.

Számos kutatás bizonyította már be, hogy a fogyókúra és az elért súly megtartása lényegesen könnyebb, ha az illető egy csapat részeként vált életmódot, illetve ha rendszeresen konzultálhat a problémáiról, az elért eredményeiről.

2010.05.14 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Gyógyító fürdők

Úgy érzi, hogy jót tenne sajgó vállainak, fájós derekának vagy végtagjainak, ha gyógyfürdőben kezeltethetné magát? Beszéljen orvosával! Cikkünkből megtudhatja, mi tartozik ehhez az ellátási formához.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések