Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A férfiak is képesek tettetni az orgazmust?!

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Szexológia

Ma már több kutatás is arra utal, hogy a férfiak 25 százaléka biztosan eljátszotta már szex közben, hogy megtörtént az ejakuláció, miközben a csúcspont közelében sem jártak. A kérdés csupán annyi: miért és hogyan?

Az egyik legnagyobb félreértés ami az emberek fejében létezik az, hogy egy férfinak akkor és ott következik be az orgazmusa, amikor és ahol csak akarja. Ez azonban nagyon távol áll az igazságtól, rengeteg helyzet létezik, amelyekben a férfiak képtelenek "elmenni", de szükségesnek találják, hogy eljátsszák a nem létező orgazmust. A leggyakoribb ilyen indok semmiben sem különbözik a nők esetében leggyakoribb megjátszott orgazmus esetében felhozott indoktól: nehogy megbántsák partnerük érzéseit. 

A férfiak egyszer vagy kétszer képesek elélvezni, mielőtt az adott együttlétre kimerülnének. A "vereség" beismerése ugyanakkor fájó volna számukra, ezért az is nagyon gyakori, hogy eljátsszák, hogy harmadszor, negyedszer vagy akár ötödször is jó volt nekik az ágyban. Ugyanez játszódik le akkor is, ha a szexuális együttlétet megelőzően már maszturbáltak korábban. De néhány könnyű drog, depresszió ellenes készítmény és a túlzott alkoholfogyasztás is csökkentheti a libidót a férfiak esetében, ami késleltetett magömléssel is járhat.

Új partner esetén az orgazmus bekövetkezte még nagyobb nyomással nehezedik a férfiakra, mivel ezt a legtöbben a férfiasságuk bizonyítékaként élik meg, ám ez a stressz éppenséggel elodázza, vagy akár meg is akadályozhatja a beteljesülést. Ilyenkor sok férfi inkább azt választja, hogy úgy tesz, mintha orgazmusa lenne. Ezeken kívül még a szellemi és fizikai kimerültség is az orgazmus elmaradását idézheti elő, illetve a több betegség is hátrányosan befolyásolhatja az ejakulációt, például a cukorbetegség vagy egyes neurológiai megbetegedések csökkentik a pénisz érzékenységét - léteznek olyan férfiak, akiknél több mint 45 percig tart, hogy eljussanak a csúcspontra, ha egyáltalán eljutnak odáig. Ezen túlmenően a kényelmetlen óvszerek, illetve az idősebb életkor is elodázhatja az orgazmus időpontját, illetve azoknál is problematikus lehet a szexuális gyönyör elérésének időpontját időben elérni, akik maszturbálás útján jutnak el inkább az orgazmusig, mivel a közösülés teljesen más élmény, és ahhoz, hogy ezt maradéktalanul élvezni tudják, mondhatni, hogy újra kell tanulniuk ezt. 

Az imitált orgazmus ugyanakkor férfiak esetében bizonyos trükköket igényel, hiszen a férfi ejakuláció általában elég beszédes bizonyíték arra vonatkozóan, hogy eljutott-e valaki a csúcsra, vagy sem. Az orgazmust tettető férfiak zöme óvszerrel szeretkezik, mivel ebben inkább rejtve marad az, ami elmaradt, illetve a legtöbb esetben kerülik a misszionárius pózt és a világosban történő szeretkezést, hiszen ilyenkor sokkal könnyebben kiderülhet, hogy a beteljesülést tekintve bizony felsültek.

2010.05.20 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - e-bankolás: nyugodt nyaralás?

Annak is érdemes elgondolkodnia banki ügyei internetes intézésén mint lehetőségen, aki különben programnak tekinti a csekkfeladást vagy a várakozást a bankfiókban. Még egy nyugdíjas sem időmilliomos...

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések