Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Akarsz inkább nem beszélni róla?

kategória: Pszichológia

A férfiak többsége szerint a gondok kibeszélése teljesen felesleges időpocsékolás - erre az eredményre vezetett egy kutatás, amelyet a Missouri Egyetemen végeztek el. "Éveken át tartotta magát az a nézet, hogy a férfiak szívesen beszélnék ki gondjaikat, de visszatartja őket ettől a félelem, hogy emiatt gyengének és sebezhetőnek gondolják majd őket. A mi megfigyeléseink azonban azt mutatták, hogy a férfiak egyszerűen nem érzik hasznát annak, ha ilyesmiről beszélnek" - foglalta össze Amanda J. Rose, az egyetem tanársegédje.

Közel kétezer gyereket és tizenévest figyeltek meg és kérdeztek ki. A vizsgálatokból kiderült, hogy míg a lányok megkönnyebbültek, és kevésbé érezték magányosnak magukat, miután beszéltek gondjaikról, addig a fiúknak inkább az volt az érzésük, hogy csak az idejüket vesztegették.

Ennek fényében a szülők is hatékonyabban tudnak gyermekeikhez viszonyulni, hiszen szem előtt tarthatják, hogy más módon kell támaszt nyújtaniuk egy fiúnak, mint egy lánynak. Ugyanakkor nem árt a fiúkban erősíteni a tudatot, hogy néha segít, ha beszélnek arról, ami bántja őket. A lányok figyelmét pedig arra kell felhívni, hogy vannak helyzetek, amikor nem biztos, hogy elég annyi, ha megosztjuk másokkal is a gondjainkat.

Amanda J. Rose szerint vizsgálatuk eredménye segítséget nyújthat a párkapcsolatok terén is. A nők hajlamosak kierőszakolni párjuktól, hogy kibeszéljék gondjaikat, míg az erősebb nem képviselői úgy érzik, hogyha beszélnek ezekről, azzal csak még nagyobb jelentőséget tulajdonítanak nekik.

2011.08.31 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Segítsen szervezetének elkerülni a rákbetegséget!

Miért ne tenne meg mindent, amit csak lehet, hogy elkerülje a daganatos megbetegedéseket? Különösen, ha olyan egyszerűen teheti, hogy egészséges összetevőket tartalmazó finomságokból állítja össze maga és családja étrendjét.

tovább

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések