Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A férfiak 80 százaléka elhízik 2020-ra

kategória: Diabétesz, Elhízás, Férfi problémák, Magas vérnyomás, Táplálkozás

2020-ra a férfiak nyolcvan, és a nők közel hetven százaléka lesz túlsúlyos Angliában.

A kutatók azt állítják, hogy bár az utóbbi időkben végzett kutatások szerint a gyermekkori elhízás aránya stagnálni kezdett, felnőttek körében nem figyelhető meg ugyanez a trend.

2020-ra a 20 és 65 év közötti férfiak mintegy 41 százaléka elhízottá, 40 százaléka pedig túlsúlyossá válik - derül ki a brit Országos Szív Fórum adataiból, amelyek az angliai egészségügyi felmérés eredményein alapulnak. Ez összesen 81 százalékot jelent. A nők 36 százaléka lesz elhízott, és 32 százaléka túlsúlyos - tehát összesen 68 százalék.

A kutatók szerint ez 2050-re ahhoz fog vezetni, hogy drámaian megnő a stroke-ban, magas vérnyomásban, szívbetegségekben és cukorbetegségben szenvedő páciensek száma.

Médiatár főoldal
videó

A döglött lótól az evészavarig

A döglött lótól az evészavarig
"Ezek a trendek azt mutatják, hogy az óvatosan optimista kép, amelyet 2009 novemberében mutattunk be a gyermekkori elhízás stagnálásáról, nem tükröződik a felnőttek körében" - nyilatkozta Klim McPherson, az Oxfordi Egyetem professzora, aki egyben az Országos Szív Fórum elnöki tisztét is ellátja. "Már most is több az elhízott, mint az egészséges testsúlyú férfi, és az évtized végére az elhízottak száma meghaladhatja a túlsúlyosakét is." A professzor szerint a brit lakosságot elborítják a mai "elhízást támogató" környezet hatásai, az energiadús élelmiszerekkel és az ülő életmóddal együtt.

A kutatás 1993 és 2007 közötti adatokat használt fel ahhoz, hogy előre jelezze az elhízás arányát Angliában.

30-as testtömeg-index (BMI) felett elhízásról, 25 és 30 között túlsúlyról, 20 és 25-ös BMI érték esetében pedig egészséges testsúlyról beszélünk. A BMI értéket a kilogrammban megadott testtömeg és a méterben megadott testmagasság négyzetének hányadosa adja meg.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress
Videó: HáziPatika.com

2010.02.22 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Segítsen szervezetének elkerülni a rákbetegséget!

Miért ne tenne meg mindent, amit csak lehet, hogy elkerülje a daganatos megbetegedéseket? Különösen, ha olyan egyszerűen teheti, hogy egészséges összetevőket tartalmazó finomságokból állítja össze maga és családja étrendjét.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések