Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A legtöbb dohányos bánja már

kategória: Dohányzás

Leszokni nagyon nehéz. A dohányosok 85 százaléka már bánja azt a bizonyos első szálat - derült ki a brit YouGov felméréséből. A felmérésben 4099 jelenlegi vagy egykori dohányos nő és férfi vett részt (közülük 1746-an szoktak már le). Az eredményekből kiderült, hogy háromnegyedük tinédzser éveiben gyújtott rá először, ugyanakkor szokott rá a dohányzásra. Néhányan csupán 13 évesek voltak az első cigi elszívásakor. Olyan márkát választottak, amit családjuk vagy barátaik szívtak.

A felmérés adatai hozzájárultak ahhoz, hogy a nemrég indult brit Cancer Research UK szervezet dohányzásellenes kampánya a The Answer is Plain támogatottságát növelje a lakosság körében. A britek kétharmada (68 százaléka) ugyanis egyetért a kampány céljaival, és támogatja. "Ez a felmérés azt mutatja, hogy milyen függőséget okozhat a dohányzás, ezért a legtöbb dohányos inkább azt kívánja, hogy bárcsak sose kezdte volna el" - mondta Jean King, a Cancer Research UK igazgatója.

A kampány célja elérni a gyerekeknél azt, hogy ki se akarják próbálni a cigarettát. Ehhez a szakemberek szerint például az is nagy segítség lenne, ha egységesítenék a cigarettásdobozok külsejét. Jelenleg ugyanis a csillogó, elegáns dobozok rendkívül vonzóak a fiatalok számára. "A dohányzás rendkívül additív, és nagyon nehéz leszokni róla, főként ha az emberek ilyen fiatal korban kezdik el. Tudjuk, hogy a dohányzás átlagosan minden második hosszú távú élevezőjét megöli. Ezért arra buzdítjuk a kormányt, hogy vezesse be az egyszerű csomagolásokat, a lehető leghamarabb" - mondta Sarah Woolnough, a szervezet marketingigazgatója.


Animáció: HáziPatika.com

2012.08.02 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

6 jó tanács, hogy ne legyen megbélyegzett

A mentális betegségekkel élőkkel kapcsolatban gyakoriak a sztereotípiák. Ez a torzult megítélés erősen negatív hatással van rájuk. Szégyen és fájdalmas teher sújtja őket. Mit jelent megbélyegzettnek lenni, hogyan lehet ezzel élni?

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések