Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A boldogság 6 pici titka

kategória: Gondolta volna?

1. A cukor megédesíti az ételeinket, de úgy tűnik, csodát is tehet az emberrel. A Kentucky Egyetem kutatásai szerint kevésbé reagálunk agresszívan idegesítő embertársainkra egy pohár cukros limonádé után. A glükóz ugyanis segít kontrollálni érzelmeinket.

2. Ha nem emlékszik, mikor vett utoljára tollat a kezébe, jobban teszi, ha azonnal ír pár sort! A gépeléssel ellentétben ugyanis a kézzel írás aktiválja az agy Broca régióját, ami elősegíti a megértést és a kommunikációt - olvasható az Advances in Hapticsban megjelent kutatási anyagban.

3. A Cognition szakértői szerint gyorsabban befejezhetünk egy projektet, ha félóránként szünetet tartunk a munkában. A rendszeres szünetelés felfrissíti az agyat, így munka közben jobban tudunk koncentrálni.

4. Mivel az emberek viselkedésbeli sajátossága, hogy kedélyállapotuk a körülöttük lévőkét utánozza, ha közeli munkatársaink fáradtak és kimerültek, ránk is ez a sors várhat. Próbáljunk mosolyogni és jókedvet sugározni, így munkakedvünk is visszatérhet.

5. Egyszerűbb lenne füllenteni? Csukjuk be a szemünket, így leküzdhetjük rossz énünket. A Chicago Egyetem kutatásai szerint ez az egyszerű módszer segít összpontosítani és erkölcsi érzékünket is a helyes útra tereli.

6. Lehet, hogy úgy gondoljuk, partnerünknek csak ránk van szüksége, de jobban tesszük, ha ezt nyíltan megbeszéljük vele is. A Journal of Sex Research felmérései szerint ugyanis a 18 és 25 év közötti párok 40 százalékánál jellemzően mást gondolnak a monogámiáról a férfiak és a nők. Ha biztosra akarunk menni, beszéljünk nyíltan a problémáról.

2011.07.09 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


Szponzorált hirdetések