Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A csalánfélék is kezdik szórni a pollenjüket

kategória: Allergia

A tavaszi fák virágzási szezonja véget ért, szerepüket fokozatosan átveszik a nyári gyomok, közöttük is elsősorban a pázsitfűfélék, s várhatóan hamarosan a csalánfélék pollenszórása is elindul - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Mint írták: az elmúlt napokban a hűvös, csapadékos időjárás következtében az előző hetinél is alacsonyabb volt az általános pollenterhelés.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet aerobiológiai monitorozási hálózatának adatai szerint a múlt héten pázsitfűfélék virágporát regisztrálták legnagyobb mennyiségben, koncentrációja közepes, Zalaegerszegen magas szintet ért el. Tüneteket okozó mennyiségben észlelték még a csalánfélék, valamint Zalaegerszegen a fenyőfélék pollenszemeit. Emellett alacsony koncentrációban, de a bodza, a lórom, a kőris és az útifű virágpora is megjelent a pollencsapdákban.Animáció: HáziPatika.com

2013.06.05 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések