
A brokkoli túlfőzve is védhet a ráktól
kategória: Alternatív medicina, Daganatos betegségek, Táplálkozás, Zöldség-gyümölcs
A legújabb kutatások szerint a brokkoli fogyasztása abban az esetben is csökkenti a béldaganatok kialakulásának esélyeit, ha a zöldséget túlfőztük.
"A szervezet még ilyen formában is képes kivonni a brokkoliból a szulforafánt, ezt az erősen anti-karcinogén anyagot - nyilatkozta Elizabeth Jeffery professzor (Illinois Egyetem), a kutatás vezetője. - Szervezetünk az emésztőrendszerben található mikrobák segítségével jut hozzá a brokkoliban található hatóanyagokhoz, és ha képesek lennénk növelni a baktériumok hatékonyságát, akkor a brokkoli daganatellenes hatása is nagyobb lehetne."
A kutatás részletes leírása a Food and Function című szaklapban olvasható.
2010.11.07 00:02:00
forrás: Medipress
Kapcsolódó hírek, érdekességek
h i r d e t é s
