Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Távolról gyógyítható bőrbajok

kategória: Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászok is hatékonynak vélik a távorvoslást. A videokonferencia szerintük ugyanis olyan lehetőségeket nyújt, amelyre a hagyományos orvoslás nem képes." A távgyógyítás (videomedicina) nagyszerű módszer a bőrgyógyászati betegeknek, mivel a bőr állapota könnyen vizsgálható videó vagy digitális képek segítségével" - állítja April Armstrong, a vonatkozó tanulmány szerzője. A speciális konzultációk ezért javíthatják a betegellátást, sőt lehetővé teszi a betegek és az orvosok számára, hogy áthidalják azokat az akadályokat, amikor egyes betegek nehezen tudnak eljutni a személyes vizsgálatokra. A szakértők szerint így például a földrajzilag elzártabb területekre is elérhetnek az orvosok.

A módszer egyszerű: a beteg vagy továbbítja a bőrgyógyászati képfájlokat az orvosának, vagy valós időben videobeszélgetést folytatnak egymással. "Ez az interaktív technológia szinte egyenértékű azzal, mintha fizikailag is egy szobában lenne az orvos és a beteg" - mondta April Armstrong.

A kutatócsoport szerint a módszer még javíthat is a diagnosztizálás minőségén. 2003 és 2005 között ezerötszáz beteg vizsgálata során - akik legalább két-három alkalommal éltek a távgyógyítás lehetőségével - betegenként végül 97,7 százalékos diagnosztizálási eredményt értek el. Az orvosok szerint a betegek gyógyulását is egyszerűbben nyomon követhetik így, ezért a módszer a jövőben várhatóan szélesebb körben is elterjedhet.

2012.01.28 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Tai chi - a harmóniában létezés művészete

Mozgás, meditáció, harcművészet és filozófia, szépség és harmónia egyaránt jelen van a tai chiben. Ez az ősi keleti gyógymód a test, a lélek és a tudat edzése egyszerre, vagyis a teljes embert alakító életfelfogásnak is tekinthetjük.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések