Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika az Év kórháza

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?

A fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika lett az Év kórháza 2012-es díj nyertese. A Házipatika.com által nyolc éve alapított Év kórháza-díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek egy két hónapon át tartó internetes szavazáson, amelyen az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket értékelték. A szavazatok szerint összesítésben második helyezett lett a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház, harmadik pedig a karcagi Kátai Gábor Kórház - Rendelőintézet.

Öt kategóriában szavazhatott a közönség. Az orvos-szakmai ellátás terén a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház került ki győztesként, az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában a csornai Margit Kórház bizonyult a legjobbnak, az infrastruktúra színvonalát pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban (Nagykanizsa) tartották a legmegfelelőbbnek a szavazók. Az ellátással a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban voltak a leginkább megelégedve a betegek, a környezet és tisztaság kategóriát pedig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinikája nyerte. "A verseny nagyon szoros volt, sokszor egy-két tizedes különbséggel dőlt el a végleges nyertes - mondta Pilling Róbert, a Házipatika.com vezető szerkesztője. - Az elmúlt években az élmezőnyből hiányoztak a budapesti intézmények, 2012-ben azonban megtört a vidéki kórházak fölénye."

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika a felnőtt szívátültetés magyarországi központja. Merkely Béla, az intézmény igazgatója a díj átvételekor kiemelte, hogy a mindennapi betegellátásban a legnagyobb erő a betegek véleménye, az a kedvező visszajelzés, amelyet egy gyógyult betegtől vagy a családjától kapnak a munkatársak. "Ez a díj biztos, hogy újabb erőt ad kollégáimnak a mindennapi nehéz feladatok ellátásában" - mondta a díjátadó ünnepségen az igazgató.

2013.01.12 00:02:00

forrás: MTISzponzorált hirdetések