Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika az Év kórháza

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?

A fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika lett az Év kórháza 2012-es díj nyertese. A Házipatika.com által nyolc éve alapított Év kórháza-díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek egy két hónapon át tartó internetes szavazáson, amelyen az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket értékelték. A szavazatok szerint összesítésben második helyezett lett a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház, harmadik pedig a karcagi Kátai Gábor Kórház - Rendelőintézet.

Öt kategóriában szavazhatott a közönség. Az orvos-szakmai ellátás terén a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház került ki győztesként, az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában a csornai Margit Kórház bizonyult a legjobbnak, az infrastruktúra színvonalát pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban (Nagykanizsa) tartották a legmegfelelőbbnek a szavazók. Az ellátással a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban voltak a leginkább megelégedve a betegek, a környezet és tisztaság kategóriát pedig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinikája nyerte. "A verseny nagyon szoros volt, sokszor egy-két tizedes különbséggel dőlt el a végleges nyertes - mondta Pilling Róbert, a Házipatika.com vezető szerkesztője. - Az elmúlt években az élmezőnyből hiányoztak a budapesti intézmények, 2012-ben azonban megtört a vidéki kórházak fölénye."

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika a felnőtt szívátültetés magyarországi központja. Merkely Béla, az intézmény igazgatója a díj átvételekor kiemelte, hogy a mindennapi betegellátásban a legnagyobb erő a betegek véleménye, az a kedvező visszajelzés, amelyet egy gyógyult betegtől vagy a családjától kapnak a munkatársak. "Ez a díj biztos, hogy újabb erőt ad kollégáimnak a mindennapi nehéz feladatok ellátásában" - mondta a díjátadó ünnepségen az igazgató.

2013.01.12 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések