Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A Szépség és a Szörnyeteg K&H gyógyvarázs módra

kategória: Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Majdnem ezer meghívott vendég nézhette meg a Szépség és a Szörnyeteg című előadást a K&H gyógyvarázs jubileumi éve alkalmából.
Az ország minden pontjából érkeztek gyerekek a november 29-i előadásra, a legnagyobb gyermekgyógyító intézményektől kezdve a kisebb vidéki rehabilitációs alapítványokig - tudatta közleményében a biztosító.

Az idén fél évtizedes gyógyvarázs program azért indult útjára, hogy - a program fő elemeként - pályázati úton orvosi műszerbeszerzési lehetőséghez juttassák a rászoruló intézményeket - a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

"A teljes élethez a lelki egészség is hozzátartozik, ezért kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartjuk a fizikai mellett a lelki egészséget támogató programokat is. A 15 állomásos gyerekeknek szóló előadássorozat minden évben más mesével látogat el a kórházakban fekvő kis betegekhez. A program az elmúlt évek során összesen 73 helyszínen több mint 2 500 gyermeknek csalt mosolyt az arcára. Most egy helyszínen, közel ezer gyermeket és hozzátartozóit ajándékozhattunk meg ezzel a kedves történettel" - mondta Marko Voljč, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A legnagyobb budapesti gyermekgyógyító intézményekből - a Bethesdából, a Pető Intézetből, Vadaskertből és a Heim Pál Gyermekkórházból - több százan érkeztek az előadásra. Emellett Debrecenből, Sátoraljaújhelyről, Szegedről és Pécsről közel 170 gyermek látogatott az Operettszínházba az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért alapítványon keresztül. Az Egerben működő Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetségének gyermekei is örömmel fogadták el a meghívást.

A gyógyvarázs program a kezdetektől fogva a keretösszeg mellett több forrásból és új elemekkel bővítve igyekszik a rászorult intézményeket támogatni. Az öt év tapasztalata azt mutatja, hogy a program az egészségügy valódi igényeire igyekszik válaszolni. Ezt bizonyítják a számok is: az indulása óta már több mint 209 millió forint értékben 64 kórház, mentőszolgálat munkájához járult hozzá műszerekkel és orvosi berendezésekkel.

2008.11.30 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések