Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A H1N1 vírus első gyermekáldozata - lesz vakcina a patikákban

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány

Meghalt egy 15 éves gyermek a szolnoki Hetényi kórházban - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.
A gyermek életét napok óta próbáltak megmenteni, több szempontból is a veszélyeztetettek közé tartozott, tehát krónikus betegsége volt a fertőzés előtt.
A gyermek szervezetében még életében kimutatták a H1N1 vírust.

Médiatár főoldal
videó

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

A patikai vakcinahiány miatt módosították a kiszállítási rendet. A hét végéig minden gyógyszertár - méretétől függően - kap egy vagy két doboznyi (tehát 20 vagy 40 ampullányi) H1N1-es oltóanyagot. A vakcinákat "bizományba" kapják, és az állam kötelezettséget vállal erre a tételre, hogy ha nem veszik meg az oltóanyagot, akkor azt visszaveszik. A kiszállításba bevonják a speciális hűtőautókkal rendelkező gyógyszer nagykereskedőket is.

A nemzetközi tapasztalatok szerint a H1N1 fertőzöttek közül az átlagosnál is több a gyerek, és a halálos áldozatok között is nagyobb számban fordulnak elő 18 év alattiak.
Mivel tegnap megkapta a forgalomba hozatali engedélyt a gyártó az 1 éven felüli gyermekek oltására is, ezért most már mindenki kaphatja a vakcinát, aki 12 hónaposnál idősebb.

Kéky Kira

A H1N1-el foglalkozó anyagok gyűjtőhelye: h1n1.lap.hu

2009.11.04 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


Szponzorált hirdetések