Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A D-vitamin javítja a mellrákosok túlélési esélyeit

kategória: Daganatos betegségek

A D-vitamin vérszintjétől is függött, hogy mellrákkal diagnosztizált nők mennyi ideig élték túl betegségüket - állapították meg belga kutatók statisztikai elemzésükben. A tanulmányba bevont 1800 nő közül csak feleakkora valószínűséggel haltak meg öt éven belül azok, akik vérében a rákbetegség megállapításakor a D-vitamin szintje milliliterenként 30 nanogrammnál több volt, azokhoz képest, akiknél a diagnózis idején ennél kisebb volt a D-vitaminszint.


A kapcsolat fennállását igazolja az is, hogy a D-vitamin szintjének minden 10 nanogramm/milliliteres növekedésével 20 százalékkal csökkent a nők halálozási kockázata a tanulmány idején. A kutatók azonban hangsúlyozták, hogy a megállapított kapcsolat nem jelent feltétlenül ok-okozati összefüggést a D-vitamin vérben mérhető szintje és a túlélési esély között - számolt be róla a HealthDay című amerikai ismeretterjesztő portál.

A tanulmány részletes eredményét a szerzők a Carcinogenesis című szakfolyóirat legutóbbi számában tették közzé.

Animáció: HáziPatika.com

2012.06.14 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Féltucatnyi hatékony módszer csontritkulás ellen

Tudja-e Ön, hogy kezelik a csontritkulást? Ha még nem, akkor azért ajánljuk figyelmébe következő cikkünket. Ám ha netán közelebbről is van tapasztalata valamelyik terápiával, akkor is talál hasznos információkat a következő sorokban!

tovább

Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések