Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A Beatles az élen, a Rolling Stones csak tizenharmadik

kategória: Gondolta volna?

A Beatles együttes számai szerepeltek legtöbbször a lemezeladási toplisták élén II. Erzsébet királynő uralkodásának hatvan éve alatt. A négytagú zenekar több mint negyven éve feloszlott, de előtte 17 számuk került a toplista csúcsára. A BBC - Radio 2 hétfő délután sugározza a királynő 1952-es trónra lépése óta leggyakrabban játszott hatvan zenész számait.

A Beatles után Elvis Presley, Cliff Richard és Madonna következik a sorban. A hivatalos statisztika szerint Cliff Richard 124 száma jutott fel a negyvenes toplistára, és 14 került az élére, Madonna pedig több mint hatvanszor énekelte be magát a legkelendőbb negyven közé - írta a BBC portálja.

Habár Rihanna csak 2005-ben debütált, tizedik helyezésével mégis megelőzte a tizenharmadikként végző Rolling Stonest! Mick Jaggerék 1981 óta nem kerültek a legjobb tíz közé. Paul McCartney, akit a Beatles és szólókarrierje révén kétszer vettek a listára, a 11., George Michael saját dalokkal a 21., a Wham! tagjaként pedig a 43. helyet érte el. A rádiós visszaszámlálást vezető Tony Blackburn szerint a válogatás szenzációs betekintést nyújt a zene elmúlt hatvan évébe, és bemutatja, milyen hatások érték az olyan modern sztárokat, mint Rihanna és Katy Perry.

2012.06.06 12:38:23

forrás: MTI


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A láb normál hőmérséklete 30 °C körül van. Hogy ezt hidegben is jobban megőrizhesse, elősegíthetjük lábfürdőkkel. A rozmaring- és levendulaolajos lábvíz fokozza a vérkeringést, és kellemes illatú!


Szponzorált hirdetések