Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A 2 legszexisebb, legnépszerűbb hírünk 2008-ban

kategória: Szexológia

Ez a 2 hír vezette az olvasottsági listát a szexológia kategóriában 2008-ban.

A japánok megunták a szexet! Tudja, hányszor szeretkeznek évente?

Minden harmadik japán fiatal pár felhagyott a szexszel - állítja egy riport, amelyben megszólalt a japán Családtervező Szövetség Egyesülete. Csökken az ország lakosságának száma is.

Az intim együttlétek hiányát a munka által okozott fáradtság és stressz okozza, vagy csak egész egyszerűen a párok unalmasnak találják azt. Az egyesület elnöke Dr. Kunio Kitamura szerint a fiatal párok nagy többsége már évek óta fel is adta ez irányú érdeklődését.

2004-ben ez a szám 32 százalék volt, ami valamennyit javult 2006-ban (31 százalékra), de aztán 2008-ban elérte a 37 százalékot. Ez az adat alátámasztja azt az összehasonlítást, mely a 2006-os vizsgálati eredményekkel végeztek, miszerint az átlagos japán párok mindössze 45-ször közösülnek évente, amely kevesebb, mintegy fele, az átlagos 103-as számnak.

Kitamura azt mondta, hogy a kormány törekszik arra, hogy biztosítsa a japán pároknak a nyugalmat, hogy hozzájáruljon a népesség növeléséhez. Remélhetőleg ez a törekvés nem lesz haszontalan, és a párok újra, a mostaninál sokkal gyakrabban fognak szexelni.

A japán születési ráta 2007-ben 1,34 volt, amely jóval alacsonyabb, mint a 2,08, amely ideális létszám lenne. Állítólag a demográfiai előrejelzések azt jósolják, hogy a japán népesség 2006-ban mért 127,7 millió lakosának száma 2050-re leesik 95 millióra.

Anális szex: megerőszakolt tinédzser lányok és biszexuális fiúk között gyakori

A heteroszexuális tinédzserek és fiatal felnőttek körében egyre gyakoribb az anális szex, különösen azok körében, akik korábban nem védekeztek vaginális nemi aktus során - derült ki a Bradley Hasbro Gyermek Kutató Központ (BHCRC) kutatóinak tanulmányából.

Az eredmények tükrözik a friss adatokat, mely szerint 1995 és 2004 között megkétszereződött az anális aktust létesítő fiatalok száma. A tanulmány online jelent meg az American Journal of Public Health-en. Az elsők közt jelezte a kevéssé ismert faktorokat, mely a heteroszexuálisok anális közösülését jellemzi.

"Az anális szex kérdése gyakran tabutéma, különösen, ha fiatalokról van szó, bár tudjuk, hogy ez a fajta viselkedés komoly kockázatot jelent a HIV és más nemi úton terjedő betegségek tekintetében. Elengedhetetlenül fontos, hogy belássuk, egyre több fiatal választja a közösülés e módját, csak így nyithatjuk meg a kommunikációs csatornákat, hogy megóvjuk az egészségüket" - mondta a szerző, Celia Lescano, a Bradley Hasbro munkatársa.

A kutatók 1 348 tinédzser és fiatal szexuális szokásait vizsgálták. A 15-21 éves fiatalok a felmérést megelőző 3 hónapban közösültek védekezés nélkül. Az eredmények szerint 16 százalékuk létesített heteroszexuális anális kapcsolatot ez idő alatt, de csak az esetek 29 százalékában védekeztek.

A heteroszexuális anális kapcsolatot létesítő lányok általában párkapcsolatban élnek, két-vagy több szexpartnerük van, vagy korábban már áldozatul estek nemi erőszaknak. A heteroszexuális anális kapcsolatot létesítő fiúk általában homoszexuálisnak, biszexuálisnak vagy bizonytalannak tartják magukat. "Ezek az eredmények azt sejtetik, hogy az anális közösülés a lányok körében kapcsolatban áll a szexuális kapcsolataik hatalmi arányaival" - mondta Lescano, aki a Brown Egyetem Warren Alpert orvosi karán is dolgozik kutató pszichiáter adjunktusként. "Meg kell tanítanunk a tinédzser lányoknak és fiatal nőknek, hogy válogassák meg partnereiket, hogyan utasítsák vissza a nem kívánt aktust, hogyan vegyék rá partnerüket a védekezésre akár vaginális, akár anális közösülés esetén."

Az anális közösüléssel kapcsolatban több faktort is találtak, mely mindkét nemnél jelen van. Általánosságban azok választották a közösülésnek ezt a formáját, akik úgy vélik, hogy a gumióvszer csökkenti az élvezet mértékét, és azok, akik közösülés során drogot használtak, illetve kockázatosabban viselkednek.
A felvilágosítás során ezért meg kell őket győzni, hogy a biztonság nem feltétlenül megy az élvezet rovására.

FORRÁS: MEDIPRESS

2008.12.31 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések