Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

ABBA Múzeum nyílik Stockholmban

kategória: Gondolta volna?, Programajánló

Állandó ABBA Múzeum nyílik jövőre Stockholmban - jelentette be Mattias Hansson, az ABBA The Museum elnevezésű projekt vezetője szerdán a svéd fővárosban. Az egykori svéd popegyüttesről ez lesz az egyetlen állandó kiállítás a világon, amely a szervezők reményei szerint "száz évig is fenn fog maradni".

A múzeum az eddig világot járó ABBAWORLD kiállítást fogja felváltani, összegyűjtve egy helyre az ABBA-relikviákat. Bemutatja a zenekar történetével összefüggő tárgyakat, személyes holmikat, ismert színpadi ruhákat, hangszereket, lemezeket és még soha nem látott és hallott hang- és filmfelvételeket is.

A múzeumot a svéd főváros egyik turisztikailag legfrekventáltabb körzetében helyezik el, a Királyi-szigeten, ahol a Vasa Hajómúzeum, a Skanzen, valamint a város vidámparkja is található. Az év végére elkészülő zenei múzeum, a Swedish Music Hall of Fame főépületében kap helyet. A tervek szerint 2013 áprilisában nyílik meg.

Mattias Hansson projektvezető elmondta, hogy "a zenei múzeummal egy olyan központot szeretnének létrehozni, ahol interaktív módszerrel a zene iránt minden érdeklődő helyben át tudja élni a zene nyújtotta élményt, kikapcsolódást és örömöt - különös tekintettel a gyermekekre és a fiatalokra." A projektet egy svéd alapítvány finanszírozza, amelynek támogatói többek között a mai svéd popzene kiemelkedő alakjai.

Az 1970-ben alakult ABBA együttes - Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältsog és Anni-Frid Lyngstad - akkor vált világszerte ismertté, amikor 1974-ben a Waterloo című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. 378 millió lemezt adtak el világszerte, és éveken át uralták a világ toplistáit.

2012.10.07 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések